lippen eczeem

Lippen eczeem – Wat is het en wat kan je er aan doen?

Laatste update: 9 april, 2021 | Geen reacties

Iedereen heeft wel eens last van een droge huid of droge lippen. Dat is heel normaal en heeft vaak te maken met de weersomstandigheden. Tijdens een koude winter zal je namelijk sneller droge lippen hebben dan in de zomer. Wanneer je er echter langdurig last van hebt, kan het zijn dat er iets meer aan de hand is. Een mogelijke oorzaak hiervan is lippen eczeem. Hoe je hiermee omgaat, leggen we je vandaag uit.

TIP van Timo:
Wil jij graag snel en pijnloos van lippen eczeem af? Gebruik deze zalf >

Wat is eczeem op je lippen?

Eczeem op je lippen wordt ook wel lip dermatitis of cheilitis genoemd.  Het is een huidaandoening die je kan herkennen aan droge, schrale lippen, een kapotte huid, jeuk, rode plekjes en schilfers. Eczeem is vaak chronisch van aard. Dit houdt in dat je er je hele leven mee te maken hebt, al is het soms in mindere mate aanwezig en kan het zelfs hele periodes wegblijven.

Lippen eczeem kan om drie hoofdredenen ontstaan:

 1. Irritatie contact: door veel aan je lippen te likken of zitten, ontstaat er een wondje en vochtig plekje dat gaat irriteren. Dit kan ook door irriterende makeup komen.
 2. Allergisch contact: je hebt hierbij een allergische reactie op een bepaalde stof of middel. Nadat je het contact vermindert, zal de irritatie ook verdwijnen.
 3. Cheilitis angularis: hierbij ontstaat de irritatie als gevolg van een infectie of schimmel, zoals Candia. Deze variant komt vaker voor bij mensen met diabetes.

Wat kan je aan lippen eczeem doen?

Afhankelijk van de oorzaak van lippen eczeem kan je de symptomen verminderen of zelfs weghalen. Als het chronisch is, dan bestaat de kans dat je er nooit helemaal van af komt. Er zullen dan echter wel perioden zijn waarin je er geen last van hebt. Met behulp van de volgende tips verminder jij je lip eczeem klachten.

1. Vermijd contact met irriterende stoffen

Wanneer je snel last hebt van bepaalde stoffen, zoals wol of acryl, dan kan je deze het beste vermijden rondom je mond.

2. Zit niet te veel aan je lippen

Door veel aan je lippen te likken of er met (ongewassen) handen aan te zitten, kan je meer last krijgen van lippen eczeem. Probeer dit daarom te vermijden

3. Gebruik een goede zalf of creme

Een goede zalf kan de huid van je lippen hydrateren en verstevigen. Hierdoor zullen je lippen minder snel gaan irriteren of eczeem ontwikkelen.

De beste zalf tegen lippen eczeem

Het is natuurlijk wel belangrijk om de juiste zalf te gebruiken voor het herstellen van je lippen. De verkeerde creme kan namelijk ook vervelelende reacties veroorzaken. Daarom hebben wij de drie beste cremes voor je uitgeschreven zodat je direct de juiste kan aanschaffen.

1. Edulazalf

Ik zeg het wel vaker, maar Edulazalf is een echte must-have voor vrijwel alle huidproblemen. De zalf is gemaakt op natuurlijke basis en bevat geen rare toevoegingen. Bovendien is de zalf erg zacht voor de huid, waardoor je niet alleen schrale lippen, maar ook schaafwonden en littekens kan herstellen. Ten slotte is de zalf geschikt voor alle huidtypen, ook voor baby’s. Lees hier tientallen reviews >

Voordelen:

 • Geschikt voor alle huidtypen
 • Op natuurlijke basis
 • Voor zowel littekens als lippen eczeem

edulazalf

Bestel hier Edulazalf het goedkoopst >

2. Clinique Superbalm Lip

Clinique heeft een speciale balsem voor gevoelige lippen ontwikkeld. is een diep hydraterende lippenbalsem die de vochtbalans gemakkelijk herstelt. Lees hier reviews van andere >

Voordelen:

 • Speciaal voor de lippen
 • Bevat vitamine E
 • Beschermt tegen de zon

Bestel hier Clinique het goedkoopst > 

3. Bepanthen Eczeem Crème

Bepanthen is een erg bekend merk wanneer het over eczeem gaat. Deze zalf helpt namelijk om de jeuk en irritatie van de huid en lippen te verlichten. Bovendien is het ook geschikt voor op de lippen. Tijdens het verlichten van de jeuk, helpt de creme om je huid te herstellen en hydrateren. Lees hier 43 reviews >

Voordelen:

 • Speciaal voor eczeem klachten
 • Veilig voor de lippen
 • Helpt je lippen herstellen

lippen eczeem

Bestel hier Bepanthen het goedkoopst >

Kortom

Lippen eczeem kan door verschillende redenen ontstaan, maar dat betekent niet dat je het niet kan oplossen of verminderen. Door middel van de juiste maatregelen en een handige zalf om de irritaties mee te behandelen, heb je binnen no-time weer zachte en gezonde lippen.

Last van een gescheurde lip? Hier lees je de oplossing tegen een gescheurde lip >

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 9 april, 2021

Auteur

Timo

Categorie

Verzorging

Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies