loempia

Koolhydraatarme loempia met pindasaus

Laatste update: 13 augustus, 2021 | Geen reacties

Weet je wat een echt lekkere snack is? Een loempia! De meeste loempia’s zijn echter niet helemaal koolhydraatarm, waardoor je ze moet laten staan tijdens je dieet. Gelukkig heb ik een heerlijke oplossing voor je gevonden: rijstvellen. Deze vellen kan je gebruiken om een koolhydraatarme loempia te maken en het is nog lekker ook! Daarnaast hoef je deze niet te frituren, dus dat scheelt ook extra vet. Eet smakelijk!

  • Bijgerecht
  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Aantal porties: 8 loempia’s
  • Koolhydraten per portie: 7 gram

TIP van Timo:
Wil je graag afvallen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Probeer dan nu ons gratis 7-dagen weekmenu! Meld je direct aan >>

Ingrediënten voor de loempia

Voor de loempia: 

  • 8 rijstvellen
  • 100 g konjac noedels/shirataki noedels
  • 450 g garnaal
  • 2 el sesamolie
  • 2 tenen knoflook
  • 50 g rode kool (fijngesneden)
  • 2 wortels (in reepjes gesneden)
  • 1 komkommer (in reepjes gesneden)
  • 10 g gesneden munt
  • 10 g gesneden koriander
  • 3 stengels lenteui (in ringen gesneden)
  • optioneel: 1 fijngesneden jalapeño peper

Voor de pindasaus: 

  • 60 g pindakaas ongezoet
  • 2 el sojasaus
  • 2 el rijst azijn
  • 3 tenen knoflook
  • 1 tl gemalen gember
  • 2 el water
  • 2 el citroensap
  • 1 el sesamolie
  • Een snufje suikervrije zoetstof

De bereidingswijze

  1. Allereerst kook je de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Daarna snijd je de groenten volgens de aanwijzingen in de ingrediëntenlijst en pel je de garnalen.
  2. Maak vervolgens de saus door alle ingrediënten goed door elkaar te mixen, zet deze kort opzij.
  3. Leg nu een rijstvel in een bak met koud water, laat hem daar een paar seconden in zitten en haal hem er dan uit.
  4. Leg van alle groenten een beetje in het midden en leg er een paar garnalen en wat noedels bij. Garneer met lenteui en kruiden. Schep er een lepel saus overheen en rol de loempia op. Dit doe je door de zijkanten over de groenten heen te vouwen en dan de onderkant naar boven te rollen tot deze helemaal dicht zit.
  5. Doe dit voor alle loempia’s en laat ze nog even koelen in de koelkast voordat je ze eet. Eet smakelijk!

De voedingswaarden

Aantal porties: 8
Calorieën per portie: 172
Koolhydraten: 7 gram
Vetten: 9 gram
Eiwitten: 16 gram

Trek in nog meer lekkere snack gerechten? Probeer deze ook eens! Frisse salade met mango

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 13 augustus, 2021

Auteur

Rozemarijn

Categorie

Bijgerecht Recepten

Tags

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


© 2016 - 2022 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies