Low carb kippensoep voor bij de lunch
Laatste update: 25 maart, 2022 | 1 reactie
Ik ben dol op soep, zeker als lunch. Het is namelijk een hele eenvoudige manier om veel goede voedingsstoffen in één keer binnen te krijgen. Daarnaast maak ik de soep meestal in het weekend en vries ik het in porties in waardoor ik er de hele week van kan genieten. Dat scheelt voorbereidingstijd en maakt het dus nog aantrekkelijker om gewoon een kopje soep te eten in plaats van een maaltijd die je nog helemaal moet klaarmaken. Deze low carb kippensoep is mijn nieuwste toevoeging aan mijn soep receptenlijst. Het is lekker romig, vult goed en bevat ook lekker veel groenten.
- Lunch
- Bereidingstijd: 75 minuten
- Aantal porties: 8
- Koolhydraten per portie: 5 gram
TIP:
Wil je graag afvallen en meer energie? Gebruik hiervoor mijn overheerlijke weekmenu’s! > Direct ontvangen
Ingrediënten voor de low carb kippensoep
- 700 gram kipstukjes
- 4 tenen knoflook, geperst
- 1,5 liter kippenbouillon
- 250 ml kookroom
- 100 gram bevroren erwten
- 2 stengels bleekselderij, in stukjes gesneden
- 2 winterpenen, in stukjes gesneden
- 1 tl uipoeder
- 2 el olijfolie
- 50 gram geraspte kaas
- 1 tl gedroogde tijm
- Optioneel: 1 pastinaak, in stukjes gesneden
De bereidingswijze
- Allereerst verhit je een beetje olie in een grote pan en bak je hierin de wortel, eventueel pastinaak, en selderij tot ze zacht beginnen te worden.
- Daarna roer je de knoflook en kipstukjes erdoorheen en bak je deze tot de kip een beetje begint te bruinen. Het hoeft nog niet gaar van binnen te zijn want je gaat de soep nog koken.
- Schenk een beetje bouillon in de pan en schraap daarmee de eventuele vastgeplakte stukjes los voor in de soep. Schenk daarna de rest van de bouillon erbij en voeg ook de kruiden toe. Breng de soep aan de kook.
- Vervolgens schenk je de room en kaas erbij en doe je ook de erwten in de pan. Laat de soep op laag vuur pruttelen voor ongeveer 30 á 40 minuten. Serveer het direct. Geniet ervan!
De voedingswaarden
Aantal porties: 8
Calorieën per portie: 317
Koolhydraten: 5 gram
Vetten: 22 gram
Eiwitten: 25 gram
Veelgestelde vragen
- Hoelang kan ik de soep bewaren? In de vriezer kan je de soep tot wel 3 maanden bewaren. Ik raad je aan om de soep per portie in te vriezen zodat het makkelijker ontdooid. In de koelkast kan je de soep tot 3 dagen bewaren.
- Welke kaas heb ik nodig? Zelf gebruik ik geraspte mozzarella voor door de soep, maar je kan ook kiezen voor een lekkere Italiaanse kaas of een goede belegen kaas.
Tips voor het maken van de low carb kippensoep
TIP 1: Gebruik verse kruiden
Gedroogde tijm is natuurlijk heel makkelijk om te gebruiken, maar het lekkerst is om verse kruiden toe te voegen. Koop een bosje verse tijm en peterselie en snijd ze fijn om daarna over de (gekookte) soep te strooien. Voeg de kruiden toe bij het serveren voor wat extra smaak.
TIP 2: Geef het meer pit
Je kan je soep meer pit geven door hier wat chilivlokken of fijngesneden chilipeper aan toe te voegen. Zeker wanneer je een beetje last hebt van een verkoudheid is een pittige kippensoep altijd lekker!
TIP 3: Maak het vegetarisch
Je kan vegetarische kipstukjes gebruiken om de soep vegetarisch te maken. Je kan er echter ook voor kiezen om sojabrokken of tofu te gebruiken, als heb ik hier zelf minder ervaring mee.
Geen zin in kippensoep? Waarom probeer je deze lekkere broccolisoep niet? Broccolisoep met prei en verse knoflook
Een heerlijke soep ,romige smaak.
Dit is een terug kerend soepje.