Verrukkelijke maple tempeh voor bij je maaltijd
Laatste update: 27 december, 2020 | Geen reacties
Elk gerecht heeft eiwitten nodig. Deze zijn belangrijk om je spieren te herstellen en bieden daarbij ook de mogelijkheid tot spiergroei. Daarom is het handig om een lekker recept te hebben, zoals deze rokerige maple tempeh. Het zit namelijk boordevol eiwitten en is nog eens gezond ook!
- Bijgerecht
- Bereidingstijd: 40 minuten
- Aantal porties: 3
- Koolhydraten per portie: 3,5 gram
TIP van Timo:
Wil je graag 2 kg per week afvallen en weer energie voor twee? Gebruik dan dit >
Ingrediënten rokerige maple tempeh
- 250 gram tempeh (1 blok)
- 2 eetlepels suikervrije stroop/suikervrije ahoornsiroop
- Een snufje gerookt zout of rookaroma
- 1 el sojasaus
- 1 el olijfolie
Bereidingswijze
- Allereerst verwarm je de oven voor op 180 graden waarna je een vel bakpapier op een bakplaat legt.
- Vervolgens meng je de olijfolie, het zout, de sojasaus en de suikervrije stroop door elkaar totdat het één mengsel wordt.
- Snijd de tempeh in plakjes van maximaal een halve centimeter dik en dip ze één voor één in de saus waarna je ze op de bakplaat legt.
- Schenk de rest van de saus over de stukjes tempeh heen.
- Ten slotte zet je de rokerige maple tempeh zo’n 30 minuten in de oven. Draai de stukjes halverwege nog even om, zodat beide kanten goed knapperig worden. Eet smakelijk!
De voedingswaarden
Aantal porties: 3
Calorieën per porie: 195
Koolhydraten: 3,5 gram
Vetten: 12,7 gram
Eiwitten: 15,8 gram
Trek in nog meer vegetarische bijgerechten? Probeer dit eens uit!