Mediterrane gehaktballen op basis van bonen
Laatste update: 2 januari, 2021 | Geen reacties
Wist je dat mung bonen een ontzettend goede bron van eiwitten zijn? Daarnaast bevatten ze niet zoveel koolhydraten als veel andere bonen. Daarom hebben wij een ontzettend lekker gehaktballen recept gemaakt op basis van deze bonen. Vegetarisch en heerlijk!
- Bijgerecht
- Bereidingstijd: 45 minuten
- Aantal porties: 4
- Koolhydraten per portie: 12 gram
TIP van Timo:
Hier heb ik de 50 allerlekkerste ovenschotels voor je klaar staan waar je ook nog eens van afvalt! Bekijk ze hier >>
Ingrediënten Mediterrane gehaktballen
- 300 gram mung bonen (gekookt)
- 1 el gebroken lijnzaad
- 90 gram zwarte olijven, in stukjes
- 1/2 witte ui, fijngesneden
- 2 zongedroogde tomaten, in stukjes
- 2 tenen knoflook, geperst
- Een handvol verse peterselie, fijngesneden
- 2 el tomatenpuree
- Peper en zout naar smaak
- Oregano naar smaak
Bereidingswijze
- Allereerst verwarm je de oven voor op 180 graden waarna je het gebroken lijnzaad samen met 3 el water mengt. Zet dit voor ongeveer 10 minuten opzij.
- Intussen doe je de gekookte bonen in een keukenmachine en vermaal je deze tot een fijne substantie. Voeg daarna de rest van de ingrediënten toe en meng het met een lepel tot een goed geheel. Wanneer de 10 minuten voorbij zijn, kan het lijnzaad mengsel er ook bij.
- Rol ballen van ongeveer 3,5cm groot van het deeg en leg deze op een vel bakpapier op een bakplaat. Bak ze vervolgens voor zo’n 20 minuten in de oven.
- Daarna draai je ze om en bak je ze nog 5 tot 10 minuten in totaal.
- Ten slotte serveer je de ballen bij een maaltijd of eet je ze als een snack met wat saus. Eet smakelijk!
De voedingswaarden
Aantal porties: 4
Calorieën per portie: 108
Koolhydraten: 12 gram
Vetten: 3 gram
Eiwitten: 5 gram
Wanneer je op zoek bent naar een gerecht om de ballen bij te eten, moet je eens bij dit recept kijken!