omelet met zalm

Omelet met zalm en geitenkaas

Laatste update: 12 september, 2022 | Geen reacties

Als je een beetje op mij lijkt, heb je waarschijnlijk nog nooit een omelet met zalm op. Zo gek is dat ook niet, want het voelt als een aparte combinatie. Toch heb ik het afgelopen weekend geprobeerd en wat was dat een geweldige verrassing! In combinatie met wat rucola en zachte geitenkaas smelt de zalm bijna in je mond. De omelet zorgt daarbij voor extra smaakversterking en natuurlijk extra eiwitten. Zo’n lekkere omelet heb ik volgens mij nog nooit gegeten. Lees snel verder!

  • Ontbijt/Lunch
  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Aantal porties: 2
  • Koolhydraten per portie: 2 gram

TIP van Timo:
Wil je graag afvallen, maar heb je geen idee waar te beginnen? Klik dan hier >>

Ingrediënten voor de omelet met zalm

  • 4 eieren
  • 2 stengels lenteui, in ringen
  • 60 gram gerookte zalm
  • 40 gram geitenkaas
  • 1 tl gedroogde dille
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 50 gram rucola
  • 2 el kappertjes
  • Peper en zout naar smaak (al zal je zout vrijwel niet nodig hebben)

De bereidingswijze

  1. Allereerst klop je de eieren los en doe je hier de kruiden en wat peper bij.
  2. Verhit daarna wat olie in een koekenpan en wacht tot deze helemaal heet is. Snijd intussen de zalm in stukjes en de geitenkaas ook.
  3. Vervolgens schenk je de helft van het ei-mengsel in de pan en wacht je tot de randen beginnen te stollen. Schep dan de helft van de zalm, geitenkaas, rucola, lenteui en kappertjes op de helft van de omelet.
  4. Doe een deksel op de pan en wacht tot de gehele bovenkant van de omelet is gestold.
  5. Vouw de omelet dan dicht met de spatel en bak op laag vuur nog 1 á 2 minuten door. Schep dan de omelet op een bord.
  6. Bak nu de andere omelet op dezelfde manier. Serveer met wat extra rucola en eventueel wat zalm bovenop. Geniet ervan!

De voedingswaarden

Aantal porties: 2
Calorieën per portie: 466
Koolhydraten: 2 gram
Vetten: 34 gram
Eiwitten: 37 gram

Veelgestelde vragen

  • Waarom moet ik de omelet niet omdraaien? Dat kan wel, maar wanneer je de zalm en kaas op het vloeibare gedeelte legt en daarna dubbelvouwt, zal het lekker smelten en verhitten zonder aan te branden. Je kan ook de omelet eerst helemaal gaar bakken en daarna de vis erop doen, dat is ook hartstikke lekker.
  • Hoelang kan ik de omelet bewaren? Ik raad je aan om de omelet direct op te eten, maar als het moet kan je deze een dag in de koelkast bewaren.

Tips voor het maken van de omelet met zalm

TIP 1: Ga voor verse zalm
Verse gerookte zalm van de markt is het lekkerst. Vraag bij je lokale markt of visboer of ze ook gerookte zalm verkopen. Als ze dat niet doen, kan je ook rauwe zalm kopen en deze thuis zelf roken. Vraag je visboer om tips, die weten wel hoe het moet!

TIP 2: Andere kaas
Houd je niet van geitenkaas of mag je helemaal geen lactose? Dan kan je kiezen voor een plantaardig alternatief, of elke andere lactosevrije alternatief. Geitenkaas vind ik zelf het lekkerst erbij, maar vrijwel elke andere kaas kan natuurlijk ook. Het moet wel goed voor je gezondheid blijven 😉

TIP 3: Serveertip
Wil je iemand verrassen met deze omelet? Presenteer het dan op een bedje van rucola omringt met gehalveerde cherrytomaatjes, een beetje komkommer en wat kappertjes. Je kan er ook wat gedroogd zeewier overheen sprenkelen voor een extra mooie look. Ideaal voor pasen of om een date te verrassen!

Geen zin in zalm? Probeer dan onze andere omelet eens: Omelet met champignons en kruiden

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 12 september, 2022

Auteur

Rozemarijn

Categorie

Lunch Ontbijt Recepten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


© 2016 - 2022 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies