Oopsies Broodjes Koolhydraatarm: Snel en lekker!
Laatste update: 27 februari, 2020 | 4 reacties
Laatste update: 27-02-2020
Oopsies broodjes zijn ideaal als broodvervanger. Met maar een paar ingrediënten maak je een voedzaam ontbijt of tussendoortje klaar. Vandaag deel ik koolhydraatarme oopsies broodjes met slechts 1 gram koolhydraten per broodje!
Oopsies broodjes koolhydraatarm
Persoonlijk eet ik graag een oopsies broodje. Het is een prima alternatief voor brood en je kunt ze op verschillende manieren eten en vooral lekker met een koolhydraatarme kippensoep. Zo heb je de kleffe variant maar ook de knapperige variant. Je kunt er van alles opsmeren en daardoor ontstaat een lekkere smaak. Wist je dat oopsies broodjes glutenvrij zijn? Mocht je een glutenallergie hebben kun je dus deze oopsies broodjes eten.
TIP:
Wil je graag afvallen en meer energie? Ontvang tijdelijk gratis mijn Koolhydraatarm 7 Dagen Menu! Direct ontvangen
Zijn oopsies broodjes gezond?
Het recept bevat slechts 1 gram koolhydraten per oopsies broodje. Hierdoor krijg je geen geraffineerde suikers binnen. Ook maak je gebruik van ei. Eieren zijn rijk aan een heleboel verschillende voedingsstoffen. Deze voedingsstoffen bevorderen de gezondheid van het hart. Uit een studie kwam naar voren dan één ei per dag, het risico op hartaandoeningen en beroertes kan verminderen (1). Ook zijn eieren rijk aan choline en dat is tijdens de zwangerschap en borstvoeding belangrijk, omdat choline essentieel is voor de normale ontwikkeling van de hersenen (2). Eieren zijn een nuttige bron van vitamine D, die helpt om botten te beschermen en osteoporose en rachitis te voorkomen (3), (4).
Hoelang kun je oopsies bewaren?
Doordat je verse ingrediënten gebruikt is de houdbaarheid beperkt. Wanneer je zachte oopsies maakt kun je deze het beste in een afgesloten bakje koel (koelkast) bewaren. Dan zijn ze 1 – 2 dagen houdbaar. De knapperige variant kun je beter droog en donker bewaren buiten de koelkast. Deze zijn ongeveer 1 dag houdbaar. Maak je er meerdere dan is invriezen ook mogelijk. Zodra je ze uit de vriezer haalt stop je de bevroren oopsies broodjes in de broodrooster.
De voedingswaarden
Met dit oopsies broodjes recept kun je 6 tot 8 oopsies maken. Zo kun je er vaker van genieten en met het bewaaradvies van hierboven, moet het helemaal goed komen. Per oopsies bevat dit recept de volgende voedingswaarden:
- Calorieën: 102
- Eiwitten: 9 gram
- Koolhydraten: 1 gram
- Vetten: 7 gram
Wat heb je nodig?
- 3 eieren
- 100 gram roomkaas
- 1 theelepel bakpoeder
- snufje zout
- snufje chilipoeder (als je van pittig houd)
- chiazaad (optioneel)
Hoe maak je koolhydraatarme oopsies broodjes?
1. Verwarm de oven alvast voor op 180 graden. Een hetelucht oven stel je in op 150 graden. Op de bakplaat leg je ingevet bakpapier (je kunt ook een teflon bakmat gebruiken).
2. Gebruik eieren op kamertemperatuur. Neem een kom en doe hier alleen het eiwit in. Eigeel moet absoluut eruit blijven. Door alleen eiwit en de eidooier apart te gebruiken, stijven de oopsies broodjes goed op. Gebruik een garde om het eiwit te mengen.
3. De eidooier, zout en roomkaas doe je in een andere kom. Heb je voor chiazaad gekozen doe dit dan erbij. Meng alles goed door elkaar. Je kunt hier ook een mixer voor gebruiken.
4. Doe nu het mengsel voor de helft van stap 2 bij stap 3 en spatel het luchtig door elkaar. Er mogen best nog wat witte vlokken aanwezig zijn. Spatel niet te veel en zorg ervoor dat het mengsel luchtig blijft.
5. Maak nu 6 tot 8 platte bergjes op het bakblik met voldoende ruimte ertussen. Bak ze ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven. Houd de oopsies broodjes tussendoor in de gaten tot ze goud bruin zijn.
Wil je liever knapperige oopsies broodjes, doe ze dan 50 tot 60 minuten in de oven. Je kunt er zelf kiezen wat jij het lekkerst vindt. Eet smakelijk!
TIP van Timo:
Ook zo dol op koolhydraatarme recepten? Maak hier gebruik van mijn beste 4 weekmenu’s zodat je eenvoudig afvalt! Download 4 weekmenu’s
Moet de helft van de eigelen door de eiwitten?
hallo Timo ik heb je 30 recepten genomen maar heb je ook met andijvie stampot of roerbakken .
groetjes Riet
Hey Timo,
Die roomkaas, bedoel je dan platte kaas of eerder zoiets als smeerkaas á la philadelphia?
groetjes
Linda
Hoi Linda,
Met roomkaas bedoelen we inderdaad Philadelphia of een soortgelijk merk. Eet smakelijk alvast!
Groetjes, Rozemarijn (Team BGreat)