Ovenschotel met champignons en kaas
Laatste update: 19 juli, 2021 | 1 reactie
Als je het mij vraag is de ovenschotel met champignons en kaas een van de lekkerste ovenschotels die je kunt maken. Daarnaast is de ovenschotel die ik vandaag met je deel ook nog eens koolhydraatarm. Twee vliegen in 1 klap. Geniet ervan!
- Avondmaaltijd
- Bereidingstijd: 55 minuten
- Aantal porties: 4
- Koolhydraten per portie: 6,5 gram
TIP van Timo:
Wil je graag afvallen, maar heb je geen idee waar te beginnen? Klik dan hier >>
Ingrediënten ovenschotel met champignons en kaas
- 450 gram champignons
- 450 gram rundergehakt
- 5 tenen knoflook, fijngehakt
- 80 gram verkruimelde geitenkaas
- 2 stengels bosui in ringetjes gesneden
- 40 gram fijngesneden Emmentaler
Bereidingswijze
- Allereerst verwarm je de oven voor op 190 graden waarna je een ovenschotel invet.
- Bak daarna het gehakt totdat het lichtbruin is en voeg daar vervolgens de champignons en knoflook aan toe.
- Laat het geheel op middelhoog vuur doorbakken totdat de champignons zijn geslonken en het meeste vocht is opgelost.
- Schep vervolgens het champignonmengsel in de ovenschotel en voeg hier de geitenkaas en Emmentaler aan toe. Roer daarna alles samen totdat de kaas goed is gemengd met de paddenstoelen.
- Besprenkel als laatste de bosui over de schotel en zet deze voor ongeveer 15 minuten in de oven. Geniet van de ovenschotel met champignons en kaas!
De voedingswaarden
Aantal porties: 4
Calorieën per portie: 540
Koolhydraten: 6,5 gram
Vetten: 35 gram
Eiwitten: 45 gram
Zin in nog meer gerechten met paddenstoelen? Lees dan snel verder!
Deze ovenchotel is inderdaad heerlijk! De Emmenthalerkaas geeft een verfijnde smaak aan het geheel. Ik heb het champignon-gehakt mengsel geserveerd in een dubbelgeklapte omelet; extra smaak van het ei en nog steeds koolhydraatarm!