Ovenschotel met pesto en courgette
Laatste update: 15 maart, 2021 | Geen reacties
Een goed-gevulde groenten ovenschotel is heerlijk om bij een maaltijd te eten, of om zomaar van te genieten. Daarom hebben wij vandaag een lekkere courgette pesto ovenschotel voor je klaargemaakt. Deze schotel is lekker kruidig, gezond, en koolhydraatarm! Geniet ervan!
- Bijgerecht/Avondmaaltijd
- Bereidingstijd: 60 minuten
- Aantal porties: 6
- Koolhydraten per porie: 11 gram
TIP van Timo:
Wil je heel erg graag afvallen en ben je klaar met programma’s die niet werken? Gebruik dit >>
Ingrediënten
Voor de pesto:
- 2 handen vol verse basilicum (1 bosje)
- 30 gram pompoenpitten
- 2 tenen knoflook
- 2 eetlepels citroensap
- 3 eetlepels olijfolie
- Peper en zout naar smaak
Voor de schotel:
- 8 roma tomaten
- 2 courgettes
- 2 rode uien
- 1 el olijfolie
Bereidingswijze
- Allereerst verwarm je de oven voor op 170 graden waarna je een ovenschaal lichtjes invet.
- Vervolgens doe je alle ingrediënten van de pesto in een keukenmachine en pureer je deze tot een gladde saus.
- Daarna snijd je de courgettes, tomaten en uien in dunne plakjes. Je kan hier eventueel een dunschiller of kaasschaaf voor gebruiken.
- Leg de plakjes groenten om en om in de ovenschaal. Begin met courgette, dan tomaat, dan courgette en dan ui. Herhaal dit proces totdat de groenten op zijn of totdat de ovenschotel vol zit.
- Besprenkel daarna de groenten met de pesto.
- Ten slotte dek je de schotel af met wat aluminiumfolie en zet je deze gedurende 30 tot 35 minuten in de oven. Serveer met wat extra basilicum of eet het zoals het is. Geniet van de courgette pesto ovenschotel!
De voedingswaarden
Aantal porties: 6
Calorieën per portie: 127
Koolhydraten: 11 gram
Vetten: 9 gram
Eiwitten: 3 gram
Trek in nog meer vegetarische gerechten? Probeer deze eens uit!