Paddenstoelen roerbak met bloemkoolrijst
Laatste update: 19 november, 2020 | Geen reacties
Wanneer je trek hebt in een snelle en gezonde maaltijd, dan gebruik je het liefste ook zo min mogelijk keukenapparatuur. Speciaal daarom hebben wij vandaag een eenpansgerecht voor je bedacht: paddenstoelen roerbak met bloemkoolrijst. Dit gerecht is koolhydraatarm, gezond, en makkelijk te bereiden. Wat wil je nog meer?
- Avondmaaltijd
- Bereidingstijd: 20 minuten
- Aantal porties: 8
- Koolhydraten per portie: 12 gram
TIP van Timo:
Wil je heel erg graag afvallen en ben je klaar met programma’s die niet werken? Gebruik dit >>
Ingrediënten
- 1 middelgrote ui
- 2 cm verse gember, geraspt
- 3 tenen knoflook, geperst
- 280 gram shiitake paddenstoelen, in reepjes (zonder stam)
- 1000 gram bloemkoolrijst
- 2 stengels lenteui, in ringetjes
- 3 el sojasaus
- 3-4 el water
- 280 gram groentenmix naar keus
- 1/2 theelepel sesamolie
- Optioneel: zeewier topping
Bereidingswijze paddenstoelen roerbak met bloemkoolrijst
- Allereerst pak je een grote pan waarin je 3-4 el water verwarmt. Vervolgens bak je hierin de ui totdat deze glazig begint te worden. Daarna voeg je de gember en knoflook toe en bak je het geheel totdat het goed begint te geuren.
- Voeg daarna de rijst, paddenstoelen en groentenmix toe en wok het geheel op middelhoog vuur. Laat het even doorwokken en roer regelmatig.
- Wanneer de groenten zacht zijn en het water voor het grootste gedeelte is opgelost is het tijd voor de sojasaus en sesamolie. Haal de pan van het vuur en verdeel de maaltijd over het gewenste aantal borden. Garneer het daarna met de ringetjes lenteui en eventueel de zeewier topping.
- Geniet van de paddenstoelen roerbak met bloemkoolrijst.
De voedingswaarden
Aantal porties: 8
Calorieën per portie: 90
Koolhydraten: 12 gram
Vetten: 3 gram
Eiwitten: 7 gram
Trek in nog meer wokgerechten? Probeer deze dan eens uit!