Zelfgemaakte vegan paprika roomkaas
Laatste update: 8 december, 2020 | Geen reacties
Roomkaas is ontzettend multifunctioneel. Zo kan je het gebruiken op je brood, in de soep, in een gebakje, noem maar op. Toch zijn er vrij weinig veganistische roomkaas alternatieven op de markt. Daar willen wij verandering in brengen. Deze vegan paprika roomkaas is 100% plantaardig en 100% lekker! Geniet ervan!
- Bijgerecht
- Bereidingstijd: 10 minuten
- Aantal porties: 1 bakje (~8 porties)
- Aantal koolhydraten per portie: 3 gram
TIP van Timo:
Wil je heel erg graag afvallen en ben je klaar met programma’s die niet werken? Gebruik dit >>
Ingrediënten
- 2 gegrilde paprikas (zelf gegrild of uit een potje)
- 100 gram zonnebloempitten, in water geweekt
- 3 el water
- 2 tenen knoflook, geperst
- 10 basilicum blaadjes
- Een scheutje citroensap
- Chilipoeder naar smaak
- Gedroogde rozemarijn naar smaak
- Een snufje zout
- Een snufje peper
Bereidingswijze
- Allereerst laat je de zonnebloempitten in een flinke bak water weken gedurende de nacht. Hierdoor worden ze zacht en beginnen ze uit te zetten.
- Vervolgens spoel je de pitten af en laat je ze uitlekken waarna je ze in een keukenmachine stopt. Voeg de rest van de ingrediënten toe en zet de keukenmachine aan.
- Pureer alles totdat het één gladde substantie is geworden. Daarna kan je het overscheppen in een potje en gebruiken bij je maaltijden. Geniet van de vegan paprika roomkaas!
De voedingswaarden
Aantal porties: 8
Calorieën per portie: 76
Koolhydraten: 3 gram
Vetten: 6 gram
Eiwitten: 3 gram
Trek in nog meer lekkere smeersels? Bekijk dit recept dan eens!