Pasta kip pesto | Lekker en eenvoudig!
Laatste update: 22 juli, 2022 | 2 reacties
Wie houdt er nu niet van pasta? Het is een echte zogenoemde “staple” maaltijd in Nederland en je kan het haast niet missen. Juist daarom vond ik het zo jammer om geen pasta meer te eten toen ik koolhydraatarm ging eten. Gelukkig vond ik al snel een oplossing: courgette spaghetti. Het is ideaal, want je hebt gewoon de structuur van spaghetti.
TIP van Timo:
Wil je graag 10-12 kilo buikvet verliezen binnen 30 dagen? Gebruik dit >>
Tegenwoordig kan je zelfs koolhydraatarme penne of spaghetti online kopen, waardoor het net echte pasta lijkt. Heerlijk! Deze pasta kip pesto heb ik gemaakt met courghetti, maar je kan dus ook prima de koolhydraatarme pasta gebruiken. Eet smakelijk!
- Avondmaaltijd
- Bereidingstijd: 20 minuten
- Aantal porties: 4
- Koolhydraten per portie: 11 gram
Ingrediënten voor de pasta kip pesto
- 4 stuks kipfilet
- 600 gram courgette spaghetti of 360-400 gram koolhydraatarme pasta
- 2 tenen knoflook, geperst
- 125 ml crème fraiche
- 80 gram pesto
- 1 middelgrote ui, fijngesneden
- 40 gram geraspte Parmezaan
- Een scheutje kookvocht
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 2 el olijfolie
- Een paar stengels verse basilicum
- Optioneel: een paar eetlepels pijnboompitten ter garnering
- Peper en zout naar smaak
De bereidingswijze
- Allereerst snijd je de kip in stukjes en doe je deze, samen met de Italiaanse kruiden, olijfolie en wat peper en zout, in een zakje. Schud alles goed door elkaar en laat kort marineren.
- Vervolgens kook je de courgette spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat je deze goed uitlekken. Bewaar wat kookvocht voor door de pasta.
- Daarna verhit je wat olie in een pan en doe je hier de ui en kipstukjes in. Bak deze tot de kip van binnen gaar is en voeg dan de knoflook toe. Roer alles zo’n 30 seconden door elkaar.
- Dan schep je de pesto en crème fraiche erbij en roer je deze, samen met het kookvocht, tot een sausje.
- Doe de courgette spaghetti erbij, samen met de Parmezaan en roer alles goed door elkaar tot de Parmezaan is gesmolten. Serveer dan de pasta in 4 porties en besprenkel met verse basilicum en wat pijnboompitten. Eet smakelijk!
? Gebruik direct de lekkerste koolhydraatarme weekmenu’s waarmee je 3 kilo per week verliest! Je krijgt ze hier =>
De voedingswaarden
Aantal porties: 4
Calorieën per portie: 370
Koolhydraten: 11 gram
Vetten: 16 gram
Eiwitten: 44 gram
Veelgestelde vragen
- Wanneer kan ik dit pasta pesto recept maken? Het is goed geschikt voor elk moment, maar ik raad je aan om het te bewaren voor dagen dat je iets makkelijks wil eten. De bereiding is namelijk heel eenvoudig en het kost vrij weinig tijd.
- Hoelang kan ik de pasta kip pesto saus bewaren? Je kan deze tot 3 maanden invriezen en voor zo’n 3 á 4 dagen in de koelkast bewaren. Verhit het dan in de magnetron of in een pan met een klein scheutje water erbij.
- Waar kan ik de koolhydraatarme pasta kopen? Ik heb de koolhydraatarme pasta helaas nog niet in de supermarkt gezien, maar online bestaan er verschillende websites die het aanbieden. Je hoeft alleen te zoeken op “Koolhydraatarme pasta kopen” via Google en je komt er vanzelf!
Tips voor het maken van de pasta kip pesto
TIP 1: Voeg extra groenten toe
Deze maaltijd is op zichzelf natuurlijk heel lekker, maar een beetje kaal. Je kan makkelijk wat extra groenten toevoegen voor wat extra vitamines. Denk hierbij aan broccoli, courgette, paprika of wat chilipeper.
TIP 2: Extra kaas
Wist je dat dit recept ook heel lekker is met wat extra kaas erbij? Nadat je de pasta op je bord hebt geschept, kan je er nog wat Parmezaan of mozzarella over sprenkelen. Mozzarella plakjes en balletjes passen hier ook heel goed bij. Geniet ervan!
TIP 3: Zelf courgette spaghetti maken
Je kan zelf heel eenvoudig courgette spaghetti maken. Dat is vaak goedkoper dan kopen, en nog leuker ook. Zorg dat je een spiraalsnijder in huis hebt en haal daar je courgette (minus de eindjes) erdoorheen. Kook het daarna 3 minuten in water met een beetje bouillon!
Liever iets anders? Waarom probeer je deze curry niet eens?
Het recept spreekt mij op zich wel aan maar dan met een volkoren pasta. Wij houden niet van gourgette.
600 gr pasta voor 4 personen vind ik wel erg veel.