Pindakaasbrood recept: Makkelijk, snel en extra smeuïg!
Laatste update: 20 april, 2020 | Geen reacties
Ook zo dol op pindakaas net als ik? Ga dan aan de slag met dit super makkelijke recept! Én het is ook nog eens koolhydraatarm, hoe fijn is dat? Lekker en verantwoord, wat wil je nog meer?! Het is eveneens glutenvrij, dus dat is ook een fijne bijkomstigheid. Het kost maar 10 minuten tijd om het te bereiden en de oven doet de rest. Laten we aan de slag gaan! Eerst deel ik graag nog een goede tip, waar je nog meer lekkers kan vinden met weinig koolhydraten..
TIP:
Wil je ook lekker blijven eten, maar toch op verantwoorde wijze? Ontvang dan NU tijdelijk gratis mijn Koolhydraatarm Weekmenu! Klik hier om deze direct te ontvangen.
Ingrediënten
Het volgende heb je nodig:
- 350 gr 100% pindakaas met stukjes pinda
- 100 ml karnemelk
- 16 gr bakpoeder
- 4 middelgrote eieren
- 1 el vloeibare honing
- halve el koek- en speculaaskruiden
- 200 gr hüttenkäse
Bereidingswijze:
Begin met het voorverwarmen van de oven. Zet deze op 180° C. Pak de handmixer en mix de 4 eieren door de pindakaas. Voeg hierbij ook de karnemelk, de bakpoeder, de kruiden en de honing. Mix dit geheel totdat er een homogeen beslag ontstaat. Vet het bakblik in en verdeel hierover de pindakaas beslag. Plaats het bakblik in het midden van de oven en bak het in 30 min. gaar. Zodra de oven klaar is, laat je het pindakaasbrood minstens een halfuur afkoelen. Snijd het daarna in plakken en besmeer deze met hüttenkäse. Easy as that!
De Voedingswaarden
Per plak:
225 calorieën
16 g vet
waarvan 3 gr verzadigd
6 g koolhydraten
waarvan 4 gr suikers
12 g eiwitten
TIP van Timo:
Als je dol bent op dit soort baksels, kan ik je ook zeker de koolhydraatarme bananenbrood aanraden.
Wist je dat?
Pindakaas een zeer lage stijging veroorzaakt van de bloedsuikerspiegel en een erg goede optie is voor mensen met diabetes type 2[bron]? Dus absoluut mogelijk om vaker deze overheerlijke pindakaasbrood te eten. Geniet ervan!