Koolhydraatarm bananenbrood recept
Laatste update: 25 november, 2019 | 21 reacties
Koolhydraatarm Bananenbrood is een ideale broodvervanger. Er zitten namelijk veel minder suikers in en je gebruikt met name verse voedingsmiddelen. Ik weet zeker dat je hier dol op zult zijn dus bekijk snel welke ingrediënten je in huis moet halen!
TIP: 2 kg per week afvallen? Ontvang gratis mijn koolhydraatarm weekmenu! Direct ontvangen >>
Koolhydraatarm Bananenbrood
Er zijn verschillende soorten bananenbrood recepten. Helaas bevatten de meeste recepten een hoop suikers. Dat wil je uiteraard voorkomen.
Daarom deel ik een koolhydraatarm bananenbrood recept waar je de ochtend mee kunt beginnen. Je krijgt er een goede boost energie van en dat is ideaal om het begin van de dag mee door te komen!
Is bananenbrood gezond?
Bananen hebben weinig calorieen en zijn zeer voedzaam. In bananen zit kalium. Dit is een mineraal die essentieel is voor de gezondheid van het hart. Ondank het belang hiervan krijgen weinig mensen voldoende kalium binnen. Een kaliumrijk dieet kan de bloeddruk helpen verlagen (1).
Bovendien bevatten bananen ook nog eens een grote hoeveelheid magnesium en dit mineraal is ook belangrijk voor de gezondheid van het hart (2), (3).
Overige gezondheidsvoordelen van bananen zijn (4).
- Een bloeddrukverlagende werking
- Helpt diabetes te voorkomen
- Versterkt de botten
- Verbeterd het gezichtsvermogen
Zo als je kunt zien is het verstandig om regelmatig een banaantje te eten. Voor dit recept gebruik je 2 bananen dus dat zit wel goed :-).
De voedingswaarden van het recept
Het recept levert maar liefst 12 plakken bananenbrood. De voedingswaarden zijn per plak.
Calorieën: 102 Koolhydraten: 4 gr Eiwitten: 5 gr Vetten: 7
Ingrediënten:
– 2 rijpe bananen
– 3 middelgrote eieren
– 130 gram amandelmeel
– 2 theelepels bakpoeder
– 2 eetlepels kokosmelk
– snufje zout
– snufje kaneel
– Geschaafde amandelen (optioneel)
– Geraspte kokos (optioneel)
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven alvast voor op 180 graden. Neem de blender erbij en doe hier de bananen in. Maal de bananen fijn. Voeg daarna de bakpoeder, zout, kaneel en amandelmeel toe met eieren en meng met een garde tot alles een glad beslag wordt.
2. Neem een cakevorm en bekleed deze met bakpapier. Verdeel het beslag over de cakevorm. Doe er gerapste kokos en geschaafde amandelen op mocht je hiervoor gekozen hebben.
3. Doe nu de cakevorm met beslag in de oven en bak deze 60 minuten. Houd tussendoor de cakevorm in de gaten. Snij daarna 10 tot 12 plakken en smuller maar!
Tip van Timo: naast koolhydraatarm bananenbrood kun je ook nog de volgende broden zelf maken:
Kan je dit ook invriezen? En ik heb er blauwe bessen doorheen gedaan.
Hoi Seija,
Je kan de overige plakken invriezen. Lekker hoor met blauwe bessen :-).
Groeten Timo
Hallo, bij mij rijst het bananebrood niet goed. Waar kan dat aan liggen? Hij blijft maar halfhoog..
Is heerlijk brood nu een keer 1 banaan vervangen door 1 mango.
Smaakt ook prima
Blijft t erg compact? Komt niet erg omhoog
Staat nergens wanneer je de kokosmelk toe moet voegen
Bij ingrediënten staat kokosmelk. Bij de beschrijving van de bereiding komt dat niet meer terug. Ik ga ervan uit dat dit aan het beslag toegevoegd moet worden.
Dat klopt Hester 🙂
Kan je de amandelmeel vervangen door kokos meel?
Hoi Kim, dat is geen probleem 🙂
Net voor de vierde keer er een in de oven geschoven!
Recept verdubbeld en in grote ronde tulband gegoten!
Heerlijk!
Goed om te lezen José en lekker bezig zeg. Ik ben er ook dol op. Groetjes Timo
Hoeveel sneetjes per dag kan je dit eten als lunch of tussendoortje?
Is maismeel ook koolhydraatarm? Maw zou ik de amandelmeel ook volledig of een gedeelte daarmee kunnen vervangen?
Heerlijk. Heb nu de kokos eens door het beslag gemengd.
Dat klink inderdaad erg lekker. Groetjes Timo
Hoeveel mag je hiervan eten als ontbijt?
Hoi Betty, 1 a 2 plakken/sneeën is goed. Gr Timo
Hallo Timo,
Bij mij rijst het brood ook niet goed.
Kan het zijn dat ik de temperatuur anders moet instellen met een heteluchtverwarming?
M.vr.gr
Annie Nijpels
Het is hier een favoriet. Heerlijk. Pas geleden dacht ik de kaneel erdoor te strooien maar dat bleek peper. Dat pakte goed uit en wordt een blijvertje want dat is erg lekker als extra toevoeging met wat walnoten 😉
Hoi Cora,
Dat is dan een leuke toevoeging! Soms kunnen “foutjes” erg lekker uitpakken en daarnaast is experimenteren altijd goed 🙂
Geniet ervan!
Groetjes, Rozemarijn (Team BGreat)