Pittige salade voor bij de maaltijd
Laatste update: 17 januari, 2022 | Geen reacties
Of je nu voor een makkelijke soep gaat, of je aardappelen, groenten en vlees wil aanvullen met een lekker bijgerecht, deze pittige salade is geschikt voor elke maaltijd! Vooral wanneer ik Aziatisch eet, kies ik meestal voor deze salade. De lekkere taugé gepaard met de pinda’s en koriander is super lekker. Bovendien is het erg gezond. Ben je benieuwd geworden? Lees dan snel verder!
- Bijgerecht
- Bereidingstijd: 25 minuten
- Aantal porties: 6
- Koolhydraten per portie: 5 gram
TIP van Timo:
Wil je graag 2 kg per week afvallen en weer energie voor twee? Gebruik dan dit >
Ingrediënten voor de pittige salade
Voor de salade:
- 1/2 stuk groene kool, fijngesneden
- 50 gram pinda’s
- 50 gram taugé
- 1 bosje koriander, fijngesneden
- 1 bosje bosui, in ringen gesneden
- Optioneel: gewokte spinazie
- Zout en peper naar smaak
Voor de dressing:
- 2 el rijstazijn
- 1 el zoetstof naar keuze
- 10 ml sesamolie
- 10 ml sojasaus
- 65 ml zonnebloemolie of pindaolie
- 2 tl sriracha saus
De bereidingswijze
- Allereerst bereid je alle ingrediënten voor zoals ze hier staan beschreven.
- Meng daarna de salade ingrediënten door elkaar in een grote schaal en zet even opzij.
- Vervolgens meng je de dressing ingrediënten bij elkaar in een kommetje tot het één geheel is geworden.
- Schenk de dressing over de salade heen en roer alles goed door elkaar.
- Serveer ten slotte de salade en garneer deze met wat extra pinda. Eet smakelijk!
De voedingswaarden
Aantal porties: 6
Calorieën per portie: 119
Koolhydraten: 5 gram
Vetten: 10 gram
Eiwitten: 4 gram
Veelgestelde vragen
- Ik lust geen kool, mag ik wat anders gebruiken? In plaats van kool kan je ook gewone ijsbergsla gebruiken of (gewokte) spinazie. Deze passen goed bij de rest van de smaken.
- Waarom moet ik zoetstof toevoegen, dit is toch koolhydraatarm? Je kan een koolhydraatarme zoetstof kopen bij de meeste supermarkten. Zelf ga ik graag voor Sukrin.
- Hoelang kan ik de salade bewaren? Je kan de salade niet invriezen. Je kan de salade wel tot 3 dagen in de koelkast bewaren.
Tips voor het maken van de pittige salade
TIP 1: Maak er een volledige maaltijd van
Wil je juist een lekker grote salade als lunch of avondmaaltijd? Voeg dan wat gebakken bloemkoolrijst en kipstukjes of tofu toe aan de salade. Zo krijg je wat meer eiwitten en vetten binnen, zonder teveel koolhydraten toe te voegen.
TIP 2: Voeg sesamzaad toe
Zeker wanneer je er spinazie bij wokt, is het heel lekker om wat sesamzaad door de dressing te doen. Sesam gaat namelijk heel goed samen met pinda en zorgt voor een lekkere smakencombinatie.
TIP 3: Serveertip
Deze maaltijd past het beste bij een Aziatische maaltijd, zoals noedels of ramen, maar je kan het in principe ook met elke andere maaltijd doen. Het lekkerst is wel wanneer er een element uit de salade terugkomt in de hoofdmaaltijd, zoals pinda’s of juist taugé.
Geen trek in een salade? Probeer dan deze lekkere pindasoep eens! Pittige pindasoep met kokosmelk