pizza bakplaat

Koolhydraatarme pizza bakplaat recept met worst bodem

Laatste update: 6 september, 2021 | 2 reacties

Als je een grote groep vrienden langs hebt, of wanneer je voor meerdere dagen per week een maaltijd wil maken, is een pizza bakplaat recept echt een aanrader! Je maakt de maaltijd namelijk over de oppervlakte van een hele bakplaat en kan er dus lekker lang van genieten. Bovendien kan je deze gemakkelijk in blokjes snijden, zodat de stukjes makkelijk in een bewaarbakje passen. Benieuwd? Check dan snel dit recept!

  • Avondmaaltijd
  • Bereidingstijd: 60 minuten
  • Aantal porties: 8
  • Koolhydraten per portie: 13,1 gram

TIP van Timo
Trek in nog meer lekkere recepten? Probeer dan gratis ons weekmenu! Meld je aan >> 

Ingrediënten voor het pizza bakplaat recept

Voor de bodem:

  • 230 g worst naar keuze
  • 2 el roomkaas
  • 100 g amandelmeel
  • 25 g kokosmeel
  • 80 g geraspte mozzarella
  • 20 g geraspte Parmezaan
  • 2 grote eieren

Voor de toppings:

  • 1 el olijfolie
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 200 g bladspinazie
  • 4 tenen knoflook (of 2 el knoflookpuree)
  • 120 ml tomatensaus
  • 40 g geraspte kaas
  • 80 g geraspte mozzarella

De bereidingswijze

  1. Allereerst verwarm je de oven voor op 190 graden waarna je een grote kom pakt.
  2. In de kom meng je alle bodem ingrediënten tot één deeg. De worst hoeft nog niet gebakken te zijn.
  3. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg hier het deeg op. Rol daarna het deeg uit tot het over de gehele bakplaat verdeeld is.
  4. Bak de bodem 12 minuten in de oven en draai deze halverwege om zodat beide kanten gaar worden.
  5. Intussen verhit je wat olijfolie in een pan en snijd je de groenten fijn naar wens. Bak daarna de uien en paprika tot ze zacht beginnen te worden en voeg dan de spinazie toe. Bak het geheel door tot de spinazie begint te slinken. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut. Haal dan de pan van het vuur.
  6. Wanneer de bodem klaar is, smeer je de tomatensaus over de bodem en bedek je deze met het spinazie mengsel.
  7. Vervolgens strooi je de kaas en wat kruiden naar smaak erover en bak je de pizza nog 25 minuten tot deze gaar is.
  8. Ten slotte snijd je de pizza in 8 (of meer) stukken. Geniet van het pizza bakplaat recept!

De voedingswaarden

Aantal porties: 8
Calorieën per portie: 359
Koolhydraten: 13,1 gram
Vetten: 16,6 gram
Eiwitten: 29,1 gram

Veelgestelde vragen

  • Mag ik de worst ook weglaten? Dat mag zeker, maar het deeg zal dan sneller klaar zijn en mogelijk wat meer vocht nodig hebben om te mengen. Houd hier rekening mee.
  • Ik ben lactose-intolerant, wat moet ik nu? Je kan in dat geval ervoor kiezen om plantaardige roomkaas en kaas te gebruiken, of je laat ze weg. In de plaats van de roomkaas kan je eventueel ook hummus gebruiken.

Tips voor het bakken van de pizza bakplaat

TIP 1: Vergeet het bakpapier niet
Niets is vervelender dan een bodem van een hete bakplaat moeten schrapen. Zorg er dus voor dat je altijd een vel bakpapier op je bakplaat hebt liggen.

TIP 2: Varieer met de grootte
Dit recept is geschikt voor 8 redelijk grote stukken, maar je kan natuurlijk ook de hoeveelheden aanpassen naar smaak. Zo kan je de pizza in meerdere kleine stukken snijden, of je verdubbelt de ingrediënten zodat je twee evengrote pizza’s kan maken.

TIP 3: Experimenteer met toppings
Deze toppings heb ik gekozen omdat ik ze erg lekker vind, maar je kan natuurlijk zelf ook experimenteren met toppings die je lekker vindt. Denk hierbij aan champignons, spekjes, zongedroogde tomaten, artisjok, noem maar op!

Trek in een andere pizza? Probeer deze dan eens! Bloemkool pizza met yoghurt pesto

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 3 september, 2021

Auteur

Timo

Categorie

Avondeten Recepten

2 reacties op "Koolhydraatarme pizza bakplaat recept met worst bodem"

  1. Ciska windhorst schreef:

    Hoi heb je ook vegatarische recepten avondeten

    1. Rozemarijn schreef:

      Hoi Ciska,

      We hebben zeker allerlei vegetarische recepten. Die kan je vinden via deze link: https://bgreat.nl/?s=vegetarisch
      Niet alle recepten worden hier benoemd, want het gaat op de zoekterm. Maar er komt wekelijks in ieder geval één vegetarisch recept bij! We hebben als het goed is ook een vegetarisch kookboek.

      Groetjes, Rozemarijn (Team BGreat)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Volg BGreat op social media:

© 2016 - 2021 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies