Lekkere pizza rolletjes als tussendoortje
Laatste update: 20 oktober, 2021 | 8 reacties
Ik ben dol op pizza en eet het daarom ook graag. Een flink nadeel van pizza is echter dat het lastig kan zijn om de bodem koolhydraatarm te maken. Gelukkig heb ik hier een oplossing voor bedacht en daarbij ook gelijk een heerlijke snack gecreëerd! Deze pizza rolletjes hebben namelijk een deeg van kaas en zijn gevuld met heerlijke pizza ingrediënten. Daarnaast zijn ze lekker klein, maar vullen ze ontzettend goed. Trek gekregen? Lees dan snel verder!
- Bijgerecht
- Bereidingstijd: 50 minuten
- Aantal porties: 8
- Koolhydraten per portie: 4 gram
TIP:
Wil je graag afvallen en meer energie? Gebruik hiervoor mijn overheerlijke weekmenu’s! > Direct ontvangen
Ingrediënten voor de pizza rolletjes
Voor het deeg:
- 130 gram geraspte mozzarella
- 75 gram amandelmeel
- 2 el roomkaas naturel
- 1 ei
- zout naar smaak
Voor de pizza:
- 100 gram geraspte kaas
- 20 olijven, in plakjes
- 100 gram ui, fijngesneden
- 4 tenen knoflook, geperst
- 1 tl oregano
- 6 plakken vlees naar keuze
- 1 el olijfolie
- 70 gram tomatenpuree
De bereidingswijze
- Allereerst maak je het deeg door de mozzarella, amandelmeel en roomkaas in een kommetje te mengen en deze zo’n 50 seconden in de magnetron te zetten. Wanneer de kaas goed aan het smelten is, klop je het ei erdoor tot het een goed deeg begint te vormen.
- Daarna verwarm je de oven voor op 190 graden en rol je het deeg uit op een vel bakpapier tot je een groot, plat oppervlakte hebt.
- Smeer de tomatenpuree over het deeg. Meng daarna de kaas, olijven, ui, knoflook en oregano in een kom en besprenkel deze over het deeg.
- Vervolgens verdeel je de plakken vlees erover zodat elke rol een beetje vlees heeft. Daarna rol je het deeg op tot een lange rol.
- Snijd het deeg in 8 even grote stukken en leg deze op een schoon vel bakpapier of in een ovenschotel.
- Bak de pizza rolletjes zo’n 30 tot 35 minuten of tot ze goudbruin zijn. Geniet ervan!
De voedingswaarden
Aantal porties: 8
Calorieën per portie: 240
Koolhydraten: 4 gram
Vetten: 19 gram
Eiwitten: 12 gram
Veelgestelde vragen
- Welke kaas heb ik nodig voor op de pizza rolletjes? Je mag elke kaas gebruiken? Ik houd erg van mozzarella en gebruik regelmatig gewone mozzarella, maar soms kies ik ook voor cheddar of juist een combinatie van twee kaassoorten. Welke jij lekker vindt mag je gewoon gebruiken.
- Hoelang kan ik deze rolletjes bewaren? Je kan ze zo’n 4 dagen in de koelkast bewaren en tot 2 maanden in de vriezer. Laat ze eerst ontdooien voordat je ze weer in de oven opwarmt.
- Mag ik ook iets anders gebruiken in plaats van amandelmeel? Je kan ook kokosmeel gebruiken, maar deze is wat zoeter dan amandelmeel waardoor de smaak een beetje kan afwijken.
Tips voor het maken van de pizza rolletjes
TIP 1: Extra groenten
Voeg extra groenten toe door wat paprika, tomaten of courgette fijn te snijden en te mengen in de kom met ui en kaas. Je kan eventueel ook champignons gebruiken als je groenten wil met weinig koolhydraten.
TIP 2: Minder calorieën en vetten
Wil je wat minder calorieën en vetten? Dan kan je ook eventueel de kaas uit de pizza rolletjes weglaten en slechts de kaas uit het deeg gebruiken. Dat scheelt al gerust 50 calorieën per portie waardoor je zonder zorgen kan genieten van de rolletjes!
TIP 3: Neem ze als lunch
In plaats van als tussendoortje of bijgerecht kan je deze rolletjes ook lekker eten als lunch. Stop er twee of drie in een bakje en neem ze mee naar je werk. Ze vullen erg goed dus je zal de rest van de middag geen trek meer hebben!
Toch liever een grote pizza? Probeer dan deze pesto pizza eens! Bloemkool pizza met yoghurt pesto
Het deeg blijft te dun en plakkerig, hoe kan dit
Hoi Kim,
Wat vervelend dat het deeg zo blijft! Zou het helpen om wat extra amandelmeel toe te voegen en iets minder roomkaas?
Groetjes, Rozemarijn (Team BGreat)
Ik heb er een grote pizza van gemaakt, want bij het oprollen ging het deeg scheuren. Hoe voorkom ik dat?
Wat te doen in stap 1 als je geen magnetron hebt?
Hoi Sandy,
Je kan de roomkaas en mozzarella ook laten smelten in een kommetje in een pan met warm water. Deze au-bain-marie manier werkt hetzelfde als in de magnetron, maar duurt wel iets langer.
Groetjes, Rozemarijn (Team BGreat)
Bedankt voor de methode zonder magnetron. Dan blijven de voedingsstoffen bewaard. De magnetron is schadelijk voor de voedingsstoffen, dan krijg je vulling ipv voeding.
Welke roomkaas raad je aan te gebruiken?
Hoi L.,
In principe is elke roomkaas goed. Zelf vind ik de roomkaas naturel of roomkaas met bieslook/andere kruiden van Philadelphia het lekkerst bij dit recept. Als je zelf een favoriete smaak hebt, kan je deze natuurlijk ook gewoon gebruiken. Ook huismerk roomkaas is helemaal prima!