Lekkere pompoen pancakes om je dag mee te beginnen
Laatste update: 24 januari, 2022 | Geen reacties
Ik hou wel van een lekker ontbijtje. Het geeft me energie en vrolijkt me op nadat ik uit bed heb moeten stappen. Een lekker ontbijt is daarom ook echt goed voor het humeur, zelfs wanneer je geen ochtendmens bent. Als ik dan ook de tijd heb om wat langer in de keuken te staan, maak ik graag deze koolhydraatarme pompoen pancakes. Ze zijn lekker stevig, fluffy en zitten vol goede voedingsstoffen. Ben je benieuwd geworden? Lees dan snel verder!
- Ontbijt
- Bereidingstijd: 25 minuten
- Aantal porties: 6 pancakes (2 á 3 personen)
- Koolhydraten per portie: 5 gram
TIP van Timo:
Wil je graag afvallen, maar heb je geen idee waar te beginnen? Klik dan hier >>
Ingrediënten voor de pompoen pancakes
- 2 eieren
- 60 ml pompoenpuree
- 30 ml/2 el amandelpasta of pindakaas
- 2 el ongezoete amandelmelk
- 65 gram amandelmeel
- 30 ml suikervrije zoetstof (vloeibaar)
- 1/2 tl vanille extract
- 2 el kokosmeel
- Koekkruiden mix naar smaak
- Kaneel naar smaak
- 1 tl bakpoeder
- Optioneel: 1 eiwit voor extra fluffy pancakes
De bereidingswijze
- Klop allereerst de eieren los en schep dan de pompoenpuree, zoetstof en amandelpasta. Roer alles goed door elkaar en schenk dan ook de melk en vanille extract erdoorheen tot alles een glad mengsel is geworden.
- Vervolgens roer je de rest van de ingrediënten door het beslag. Klop het goed door met een garde om klontjes te voorkomen.
- Als je extra fluffy pancakes wil, volg dan deze stap: klop het eiwit op tot het stijf is en schep deze door het huidige mengsel.
- Verhit daarna wat olie in een pan en schenk per keer een klein beetje beslag in de pan. Zorg ervoor dat de bovenkant droog is en de onderkant lekker bruin voordat je de pancake omdraait. Doe dit met de rest van het beslag.
- Ten slotte serveer je de pancakes met wat slagroom, suikervrije stroop of wat vers fruit. Geniet ervan!
De voedingswaarden
Aantal porties: 6 pancakes
Calorieën per portie: 105
Koolhydraten: 5 gram
Vetten: 8 gram
Eiwitten: 5 gram
Veelgestelde vragen
- Hoe kan ik de pancakes het beste bewaren? Je kan de pancakes op een bordje leggen en afdekken met vershoudfolie. Dan kunnen ze tot 3 dagen in de koelkast bewaard worden. Je kan ze ook invriezen tot wel 3 maanden.
- Heb ik per sé amandelmelk nodig? Neehoor, je mag ook andere melk gebruiken. Ik gebruik juist amandelmelk omdat het bij de amandelpasta past, maar in principe werkt elke melk hetzelfde.
Tips voor het maken van de pompoen pancakes
TIP 1: Maak je eigen pompoen puree
Sommige supermarkten verkopen pompoen puree, maar je kan het ook vinden bij speciaalzaken (Amerikaanse supermarkten of groothandels zoals de Makro). Je kan het echter ook zelf maken. Dit doe je door stukjes pompoen goed te koken en daarna te stampen alsof je aardappelpuree maakt. Geniet ervan!
TIP 2: Pancakes met bacon
Wist je dat bacon ook heel goed bij deze pancakes past? Bak eerst wat bacon in de pan en giet er daarna een beetje beslag overheen. Zo krijg je lekker een zoete/hartige combinatie.
TIP 3: Makkelijk meenemen
Deze pancakes zijn koud ook nog prima om te eten. Dat maakt ze een ideale maaltijd om mee te nemen voor onderweg of om op je werk te eten. Heb je een magnetron of oven op kantoor? Dan zijn ze natuurlijk nog lekkerder om warm te eten, maar het is geen must.
Heb je geen trek in pancakes, maar wil je liever yoghurt? Bekijk dan dit recept eens! Griekse yoghurt met fruit en slagroom