ovenloze pompoencake met topping

Heerlijke pompoencake met zoete topping

Laatste update: 16 februari, 2021 | Geen reacties

Ben je ook zo dol op pompoencake? Ik wel! Deze heerlijke ovenloze pompoencake met topping is super snel klaargemaakt en smaakt ontzettend lekker! Bovendien is de taart vrij van gluten, lactose en ei. Ideaal dus!

  • Gebak/Dessert
  • Bereidingstijd: 10 minuten
  • Aantal porties: 9 stuks
  • Koolhydraten per portie: 12 gram

TIP van Timo:
Ben je ook klaar met lastige diëten? Probeer dit menu gratis uit >>

Ingrediënten ovenloze pompoencake met topping

Voor de worteltaart:

  • 245 gram kokosmeel
  • 50 gram koolhydraatarme zoetstof naar keus
  • 60 ml pompoenpuree
  • 2 el geraspte wortels
  • 120 gram ongezoete amandelpasta (of andere notenpasta)
  • 60 ml suikervrije stroop/maple syrup
  • 120 ml ongezoete amandelmelk
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl kaneel
  • Zout naar smaak

Voor de topping:

  • 250 gram zachte lactosevrije roomkaas*
  • 1 tl kaneel
  • 2 el koolhydraatarme zoetstof naar keus

*: voor een veganistische variant kan je een vegan roomkaas gebruiken, zoals die van Violife.

Bereidingswijze

  1. Allereerst leg je een vel bakpapier in een ovenschotel of op een bakplaat.
  2. Daarna doe je de droge cake ingrediënten in een schaal en meng je hier de pompoenpuree en wortels doorheen.
  3. Vervolgens verwarm je de amandelpasta met de koolhydraatarme stroop totdat het een vloeibaar mengsel begint te vormen. Roer het vanille extract erdoorheen en schenk het geheel door de droge ingrediënten. Roer daarna alles goed door elkaar.
  4. Wanneer je een iets zachtere cake wil, kan je nu ook de melk er doorheen roeren totdat het deeg de gewenste dikte heeft.
  5. Schep het beslag in de ovenschotel en zet het in de koelkast voor 10 minuten om op te stijven.
  6. Intussen maak je de topping klaar. Meng daarvoor de roomkaas samen met de zoetstof en het kaneel door elkaar, totdat je een dikke, zoete topping hebt.
  7. Smeer de topping over de cake en zet het geheel nog 30 minuten in de koelkast.
  8. Serveer de ovenloze pompoencake met topping bij de thee, of eet het als tussendoortje. Geniet ervan!

De voedingswaarden

Aantal porties: 9
Calorieën per portie: 235
Koolhydraten: 12 gram
Vetten: 12 gram
Eiwitten: 10 gram

Trek in nog meer lekker gebak? Probeer dit recept ook eens!

Koolhydraatarme pepermunt fudge om van te smullen

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 16 februari, 2021

Auteur

Timo

Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Volg BGreat op social media:

© 2016 - 2021 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies