Pompoensoep met kokosmelk om mee op te warmen
Laatste update: 21 september, 2021 | Geen reacties
Vandaag is de herfst officieel begonnen en ik moet zeggen dat het mijn favoriete seizoen is. De bladeren verkleuren en zorgen voor een mooi gezicht wanneer ik een wandeling maak. De geur van de natte grond maakt me ook altijd heel vrolijk, het is allemaal zo natuurlijk! Hoewel het nu nog lekker weer en warm is, wil ik wel alvast dit lekkere recept voor pompoensoep met kokosmelk delen. Zo kan je je lekker opwarmen wanneer de koude dagen er eenmaal zijn. Geniet ervan!
- Avondmaaltijd/Bijgerecht
- Bereidingstijd: 40 minuten
- Aantal porties: 6
- Koolhydraten per portie: 22 gram
TIP:
Wil je graag afvallen en meer energie? Gebruik hiervoor mijn overheerlijke weekmenu’s! >Direct ontvangen
Ingrediënten voor de pompoensoep met kokosmelk
- 1 blikje volle kokosmelk (400 ml)
- 1 flespompoen
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- 400 g tomatenblokjes in blik
- 2,5 cm verse gember (geraspt)
- 250 ml water
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl currypoeder
- 3 blokjes groentebouillon
- 2 el kokosolie
- een snufje Cayenne poeder
De bereidingswijze
- Allereerst versnipper je de ui en knoflook en bak je deze, samen met de gember, in de kokosolie in een grote pan.
- Snijd daarna de pompoen in stukken en verwijder de schil. Je kan de schil er ook aan laten zitten, deze is eetbaar. Het duurt dan alleen langer om hem zacht te koken en er blijven mogelijk stukjes achter in de soep.
- Voeg de pompoen toe aan de pan en bak deze kort mee.
- Doe daarna de rest van de ingrediënten in de pan en laat alles vervolgens 20 tot 30 minuten koken op middelhoog vuur.
- Wanneer alles zacht is, pureer je de soep tot een glad geheel en verdeel je deze over 6 kommen.
- Serveer eventueel met wat geroosterde pompoenpitten en kokosroom. Geniet van je pompoensoep met kokosmelk!
De voedingswaarden
Aantal porties: 6
Calorieën per portie: 251
Koolhydraten: 22 gram
Vetten: 19 gram
Eiwitten: 3 gram
Veelgestelde vragen
- Kan ik ook kant-en-klare pompoen blokjes gebruiken? Dat kan zeker! Het scheelt tijd en je kan ze in één keer in de pan doen.
- Ik lust geen kokos, kan ik hier ook andere melk voor gebruiken? Het voordeel van kokos is dat het juist lekker dik en vet is. Je zou deze kunnen vervangen door volle room/kookroom, of door soja room. De soep wordt dan mogelijk wel iets wateriger.
Tips voor het maken van de pompoensoep met kokosmelk
TIP 1: Ga voor extra pit
Wil je je soep iets pittiger hebben? Voeg dan een theelepel chili vlokken toe of gebruik een theelepel Cayenne poeder in plaats van paprika poeder. Dat warmt je zeker weten op!
TIP 2: Nog romiger
Wil je de soep nog romiger en vullender hebben? Voeg dan één of twee aardappels toe met 150 ml extra water. Twee aardappels zullen het koolhydraten gehalte niet zo heel erg verhogen, maar geven wel een extra romige smaak aan de soep.
TIP 3: Geef je soep extra smaak
Wil je de soep extra smaak geven? Dan kan je de pompoen eerst nog roosteren in de oven of op de grill. Sprenkel er een klein beetje olijfolie en kruidnagel overheen en rooster het tot je goed de lijntjes in de pompoen ziet verschijnen. Dit geeft weer een extra lekkere smaak aan je soep.
Trek in een andere soep? Probeer deze maissoep eens!