pittige portobello taco's

Pittige portobello taco’s met guacamole

Laatste update: 27 april, 2021 | 1 reactie

Heb je trek in taco’s, maar geen zin in Mexicaanse kruiden? Dan moet je deze pittige portobello tacos met guacamole eens uitproberen! Deze taco’s zijn namelijk super gezond, heel lekker, en een compleet nieuwe smaak. Ik ben al helemaal fan. Lees dus snel verder!

  • Lunch/Avondmaaltijd
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal porties: 6 taco’s
  • Koolhydraten per taco: 12 gram

TIP van Timo:
Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld die je gratis kunt gebruiken. Download hier het weekmenu >>

Ingrediënten pittige portobello taco’s

Voor de taco’s:

  • 450 gram portobello’s
  • 60 gram harissa
  • 6 grote bladeren sla
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl komijnpoeder
  • Uipoeder naar smaak
  • Peper en zout naar smaak

Voor de guacamole:

  • Twee middelgrote avocado’s
  • 2 el fijngesneden tomaat
  • 2 el fijngesneden rode ui
  • Een scheutje citroensap
  • Peper en zout naar smaak
  • Verse koriander, fijngesneden

Bereidingswijze

  1. Allereerst haal je de stammen van de paddenstoelen af en maak je ze schoon. Dep ze daarna eventueel droog met een keukenpapiertje.
  2. Vervolgens meng je de harissa samen met 1.5 el olijfolie, het uipoeder en het komijnpoeder. Smeer elke paddenstoel goed in met het mengsel en laat ze zo’n 15 minuten marineren.
  3. Intussen halveer je de avocado’s en haal je de pitten eruit. Daarna schep je de avocado in een kom en vermaal je deze met een vork tot moes.
  4. Voeg daarna de tomaat, ui, citroensap, en koriander toe en kruid het na met peper en zout. Zet het schaaltje met guacamole even in de koelkast om het vers te houden.
  5. Verhit 1.5 el olie in een pan en bak hierin de paddenstoelen. Draai ze na 3-5 minuten om en bak de andere kant ook zo’n 3-5 minuten totdat beide kanten bruin en zacht zijn. Laat daarna de paddenstoelen afkoelen voordat je ze in plakjes snijd.
  6. Maak de bladen sla schoon en dep ze zachtjes droog. Probeer te voorkomen dat de bladeren breken.
  7. Vul elk blad met een flinke schep portobello en guacamole. Vul de taco eventueel ook met wat room of salsa, maar dit is geheel optioneel. Geniet van de pittige portobello taco’s!

De voedingswaarden

Aantal porties: 6 taco’s
Calorieën per taco: 203
Koolhydraten: 12 gram
Vetten: 17 gram
Eiwitten: 5 gram

Trek in nog meer gerechten met paddenstoelen? Bekijk deze eens!

Paddenstoelen roerbak met bloemkoolrijst

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 27 april, 2021

Auteur

Timo

Categorie

Avondeten Recepten

Tags

1 reactie op "Pittige portobello taco’s met guacamole"

  1. Lize schreef:

    Ik heb lekker gegeten! De sla-taco’s wilden niet echt meewerken, dus heb ik een bedje van sla gemaakt en daarop de gevulde portobello’s. Ik had 2 portobello’s en dus teveel harissa, dit in een potje gedaan voor de volgende keer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Volg BGreat op social media:

© 2016 - 2021 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies