Zelf ragout maken? Een koolhydraatarm recept
Laatste update: 9 april, 2021 | Geen reacties
Ragout is een heerlijke comfort maaltijd die overal wel bij past. Lekker in een pasteitje, op brood, of om bitterballen mee te maken. Je kan het natuurlijk ook los eten, want het is erg voedzaam. De meeste ragout in de winkel is helaas niet koolhydraatarm, wat je er misschien van weerhoudt om het te maken. Dat wil ik voorkomen. Daarom heb ik hier een heerlijk recept voor zelf ragout maken. Eet smakelijk!
- Bijgerecht
- Bereidingstijd: 20 minuten
- Aantal porties: 1
- Koolhydraten per portie: 9 gram
TIP van Timo:
Ben je ook klaar met lastige diëten? Probeer dit menu gratis uit >>
Ingrediënten
- 100 gram kipfilet
- 75 gram kastanje champignons
- 1/4 prei
- 35 ml volle room
- 5 gram roomboter ongezouten
- 25 ml volle melk
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Allereerst snijd je de champignons in stukjes, de prei in dunne ringen en de kipfilet in kleine stukjes.
- Pak een kleine steelpan en smelt hierin de boter. Voeg daarna de prei en kip toe. Wanneer de kip goudbruin is, voeg je de champignons toe en bak je deze kort mee tot ze zacht worden.
- Doe de melk en de room erbij en kruid het met wat peper, zout en eventueel wat tijm of oregano.
- Laat het 10 minuten op zacht vuur koken en zet het vuur uit wanneer het begint in te dikken. Tijdens het afkoelen zal het nog wat dikker worden, houdt hier rekening mee.
- Mocht de ragout niet dik worden, kan je eventueel een lepeltje bloem of maizena toevoegen en er goed doorheen roeren.
De voedingswaarden
Aantal porties: 1
Calorieën per portie: 425
Koolhydraten: 9 gram
Eiwitten: 23 gram
Vetten: 33 gram
Trek in nog meer lekkere comfort maaltijden? Bekijk deze dan ook eens!