Heerlijk snack recept met aubergine
Laatste update: 19 februari, 2021 | Geen reacties
Ik ben een echte liefhebber van aubergine. Het is namelijk een ontzettend gezonde groente en nog veelzijdig ook! Omdat aubergine gewoonlijk als avondmaaltijd wordt gebruikt, wil ik jullie laten zien dat je het ook als snack kan eten. Probeer dus snel dit recept eens!
- Bijgerecht
- Bereidingstijd: 15 minuten
- Aantal porties: 4
- Koolhydraten per portie: 5 gram
TIP van Timo:
Wil je heel erg graag afvallen en ben je klaar met programma’s die niet werken? Gebruik dit >>
Ingrediënten
- 500 gram aubergine (2 middelgrote stuks)
- 100 gram amandelmeel
- 1 groot ei
- 1 el kokosolie
- zout en peper naar smaak
- 1/2 tl Cayenne poeder
Bereidingswijze
- Allereerst verwarm je de oven voor op 200 graden waarna je een vel bakpapier op een bakplaat legt.
- Vervolgens schil je de aubergines en snijd je deze in wedges. Leg ze even apart.
- Daarna meng je in een schaal de kruiden en amandelmeel samen en mix je in een andere schaal de kokosolie en het ei samen.
- Dip een stukje aubergine in het ei-mengsel en dip deze vervolgens in de bloem. Leg het stukje daarna op de bakplaat.
- Herhaal dit met alle andere auberginestukken en bak ze dan zo’n 8 minuten in de oven tot ze knapperig zijn. Je kan ze eventueel halverwege omdraaien om beide kanten knapperig te houden. Geniet van het recept met aubergine.
De voedingswaarden
Aantal porties: 4
Calorieën per portie: 251
Koolhydraten: 5 gram
Vetten: 20 gram
Eiwitten: 8 gram
Trek in nog meer lekkere recepten met aubergine? Probeer deze eens!