Rijst met vis en groente – Lekker fris en zomers!
Laatste update: 1 april, 2021 | Geen reacties
Met dit mooie weer kan je haas niet anders dan een lekker frisse maaltijd klaarmaken welke je buiten dan opeet. Om je wat inspiratie te geven heb ik vandaag een heerlijk recept voor rijst me vis en groente opgeschreven. Het is gezond, koolhydraatarm en past perfect bij dit mooie weer!
- Avondmaaltijd
- Bereidingstijd: 40 minuten
- Aantal porties: 3
- Koolhydraten per portie: 15 gram
TIP van Timo:
Wil je heel erg graag afvallen en ben je klaar met programma’s die niet werken? Gebruik dit >>
Ingrediënten
- 500 gram kabeljauw
- 300 gram bloemkoolrijst
- 1 rode paprika, in reepjes
- 1 kleine prei, in ringen
- 6 cherrytomaatjes, gehalveerd
- 1/2 courgette, in plakjes
- 1/4 ui, in ringen
- 2 tenen knoflook, geperst
- 30 gram boter
- 2 el olijfolie
- 1/2 citroen, geperst
- 2 el olijven
- Zout en peper naar smaak
- Bieslook naar smaak
Bereidingswijze
- Allereerst verwarm je de oven voor op 200 graden waarna je alle groenten bereid zoals staat beschreven.
- Vervolgens doe je de groenten in een grote ovenschaal of bakplaat met aluminiumfolie erop.
- Snijd de vis in blokjes naar gewenste grootte en verdeel het over de groenten.
- Kruid alles bij met peper en zout naar smaak en verdeel de olijfolie en boter over de groentenmix.
- Daarna bedek je de ovenschotel/bakplaat met aluminiumfolie en zorg je dat de randen goed omgevouwen zijn.
- Zet de schaal zo’n 30 tot 40 minuten in de oven en bereid intussen de bloemkoolrijst zoals staat aangegeven op de verpakking.
- Serveer de groenten en vis samen met de rijst en eet het wanneer het nog warm is.
- Knijp wat citroensap over de groenten en garneer de maaltijd met wat bieslook. Geniet van je rijst met vis en groente!
De voedingswaarden
Aantal porties: 3
Calorieën per portie: 360
Koolhydraten: 15 gram
Vetten: 19,2 gram
Eiwitten: 31 gram
Trek in nog meer gerechten met bloemkoolrijst? Probeer deze eens uit!