roerbakgroenten met rijst

De lekkerste roerbakgroenten met rijst

Laatste update: 22 april, 2021 | Geen reacties

Ook wanneer je koolhydraatarm eet is het belangrijk om voldoende groenten binnen te krijgen. Daarom maak ik wekelijks een lekkere pan roerbakgroenten met rijst. Ik gebruik dan wel bloemkoolrijst, omdat gewone rijst alsnog veel koolhydraten bevat. De groenten doe ik samen met wat eiwitrijke kip, zodat ik niet alleen de juiste vitamines binnenkrijg, maar ook voldoende eiwitten. Wil je weten hoe ik deze lekkere maaltijd klaarmaak? Lees dan snel verder!

  • Avondmaaltijd
  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Aantal porties: 2 personen
  • Koolhydraten per portie: 17 gram

TIP van Timo:
Ben je ook klaar met lastige diëten? Probeer dit menu gratis uit >>

Ingrediënten

Voor de wok:

  • 200 gram broccoliroosjes
  • 100 gram champignons, in plakjes
  • 100 gram rode paprika, in reepjes
  • 50 gram winterpeen, in plakjes
  • 100 gram ui, in ringen
  • 400 gram kipfilet (2 stuks), in stukjes
  • 200 gram bloemkoolrijst
  • 2 el sesamolie
  • 2 el olijfolie
  • Chilivlokken naar smaak

Voor de saus: 

  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 3 cm verse gember, geraspt (zonder schil)
  • 4 el sojasaus
  • 1 el appelazijn

Bereidingswijze

  1. Roer alle ingrediënten van de saus goed door elkaar en doe hier de stukjes kipfilet in. Laat ze ten minste 30 minuten marineren. Je kan dit eventueel ook de dag van tevoren doen om zo de smaak er lekker in te laten trekken.
  2. Intussen snijd je de groenten zoals beschreven en verhit je wat olijfolie in een wokpan. Bak hierin de uien tot ze lekker glazig beginnen te worden en voeg dan de broccoli en paprika toe. Bak ze tot ze zachter zijn geworden, maar wel nog een bite hebben en haal ze dan uit de pan en zet ze apart in een schaaltje.
  3. Vervolgens laat je de kip uitlekken zodat er niet teveel marinade omheen zit (bewaar de marinade wel!) en bak je deze met een beetje olijfolie in de wok. Wanneer ze gaar zijn, voeg je de marinade, champignons, gewokte groenten, sesamolie en chili vlokken er aan toe en bak je het geheel nog een aantal minuten tot het goed gaar is.
  4. Intussen kook je de bloemkoolrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Leg een beetje bloemkoolrijst op elk bord en verdeel hier de roerbakgroenten aan toe. Geniet van de roerbakgroenten met rijst!

De voedingswaarden

Aantal porties: 2
Calorieën per portie: 567
Koolhydraten: 17 gram
Vetten: 33 gram
Eiwitten: 50 gram

Trek in nog meer lekkere wokrecepten? Probeer deze eens uit!

De lekkerste kip teriyaki met rijst

Koolhydraatarm Wok Recept – Smaakvol en snel klaar!

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 22 april, 2021

Auteur

Rozemarijn

Categorie

Avondeten Recepten

Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Volg BGreat op social media:

© 2016 - 2021 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies