romige bloemkoolsoep

Romige bloemkoolsoep met cashewnootjes

Laatste update: 1 januari, 2021 | Geen reacties

Heb je ook wel eens trek in een lekkere romige soep, maar wil je wat anders dan een tomatensoep of champignonsoep? Maak dan deze romige bloemkoolsoep eens! Niet alleen is het heel erg gezond, maar ook is het ontzettend lekker om je bij op te warmen op een koude winterdag. Eet smakelijk!

  • Bijgerecht/Avondmaaltijd
  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Aantal porties: 4
  • Koolhydraten per portie: 12 gram

TIP van Timo:
Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld die je gratis kunt gebruiken. Download hier het weekmenu >>

Ingrediënten

  • 500 gram bloemkoolroosjes
  • 120 ml ongezoete amandelmelk
  • 75 gram cashewnoten
  • 4 tenen knoflook
  • 100 gram rode ui
  • 4 el edelgist
  • 750 ml groente bouillon
  • 2 el olie
  • 1 el gedroogde kruidenmix naar keus
  • Peper en zout naar smaak
  • Optioneel: zadenmix voor topping

Bereidingswijze romige bloemkoolsoep

  1. Allereerst laat de je cashewnoten voor een aantal uur in koud water weken, of kook je ze zo’n 20 minuten in een pan. Laat ze daarna goe uitlekken.
  2. Daarna verwarm je de oven op 180 graden waarna je de bloemkoolroosjes op een bakplaat legt. Besmeer ze met wat olie en kruid ze met peper en zout en zet ze vervolgens voor 30-40 minuten in de oven. Draai ze halverwege om.
  3. Intussen dep je de cashewnoten droog en doe je deze, samen met de amandelmelk in een keukenmachine totdat het een romige crème wordt. Zet de saus even opzij.
  4. Daarna verhit je wat olie in een grote pan en bak je daarin de ui totdat deze glazig wordt. Voeg daarbij de knoflook en kruiden en laat het een aantal minuten doorbakken.
  5. Vervolgens schenk je de bouillon erbij en doe je ook de bloemkool in de pan. Breng het geheel aan de kook en laat het een aantal minuten doorkoken.
  6. Schenk de cashew crème erbij en schep ook de edelgist in de pan. Roer alles goed door elkaar en pureer het daarna met een staafmixer.
  7. Serveer de soep in vier kommen en gebruik wat kruiden en zaden als topping. Geniet van de romige bloemkoolsoep!

De voedingswaarden

Aantal porties: 4
Calorieën per portie: 210
Koolhydraten: 12 gram
Vetten: 13 gram
Eiwitten: 8 gram

Wil je liever een andere soep proberen? Kijk hier dan ook eens!

De lekkerste maissoep vegan

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 1 januari, 2021

Auteur

Timo

Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Volg BGreat op social media:

© 2016 - 2021 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies