romige kippensoep

De lekkerste romige kippensoep voor je immuunsysteem!

Laatste update: 8 september, 2021 | Geen reacties

Nu dat de herfst er weer aan zit te komen, merk ik dat mijn weerstand een beetje een zetje nodig heeft. Gelukkig kent vrijwel iedereen daar een handig hulpmiddel voor: kippensoep! De hitte van de soep gepaard met gezonde groenten, eiwitrijke kip en wat pit helpt je zo de koude dagen door. Vandaag maak ik een romige kippensoep vol lekkere smaken en ingrediënten. Geniet ervan!

  • Avondmaaltijd
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal porties: 10
  • Koolhydraten per portie: 5 gram

TIP van Timo
Trek in nog meer lekkere recepten? Probeer dan gratis ons weekmenu! Meld je aan >> 

Ingrediënten voor de romige kippensoep

  • 600 gram kipfilet in stukjes
  • 1 pakje roomkaas
  • 70 gram geraspte kaas
  • 350 gram spinazie
  • 1 gele ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl uipoeder
  • 60 ml room
  • 1 tl dille
  • 1 tl bieslook
  • 3 stengels lenteui
  • 1000 tot 1500 ml kippenbouillon
  • 1 laurierblad
  • 4 plakken bacon
  • Peper en zout naar smaak

De bereidingswijze

  1. Bak de bacon in een flinke pan tot deze lekker knapperig is en schep daarna de bacon uit de pan. Laat het vet achter.
  2. Bak daarna de ui en knoflook in het vet van de bacon en voeg na 3 minuten de kippenbouillon toe. Gebruik een spatel om de bodem goed los te schrapen.
  3. Voeg alle kruiden toe en laat de soep 5 minuten sudderen op middelhoog vuur.
  4. Kook de kip kort voor (of koop deze al voorgekookt) en doe de kip dan in de pan met de rest van de soep.
  5. Roer vervolgens de roomkaas en kaas erdoorheen en voeg de spinazie toe. Roer goed tot deze geslonken is en kook de soep zo’n 2 minuten door.
  6. Daarna roer je de room erdoor en kook je de soep door voor 1 minuut. Proef of de smaken goed zijn en voeg eventueel nog meer kruiden toe.
  7. Verwijder nu het laurierblad en schep de soep in de gewenste hoeveelheid kommen. Gebruik de lenteui en bacon als garnering. Geniet van de romige kippensoep!

De voedingswaarden

Aantal porties: 10
Calorieën per portie: 309
Koolhydraten: 5 gram
Vetten: 23 gram
Eiwitten: 22 gram

Veelgestelde vragen

  • Welke roomkaas heb ik nodig? De meest gebruikte optie is om naturel roomkaas te gebruiken, maar het kan ook erg lekker zijn om gekruide roomkaas erdoorheen te roeren voor net wat extra smaak.
  • Welke kaas heb ik nodig? Net als met de roomkaas, is een neutrale, jong-belegen kaas de meest gebruikte optie. Wil je echter net iets meer pit? Dan kan je cheddar gebruiken, komijnekaas of oude kaas.
  • Kan ik de kip ook in de soep zelf koken? Dat kan, maar dan zal je de soep langer moeten laten doorkoken om zeker ervan te zijn dat deze helemaal gaar is. Voeg dan de kip toe na het bakken van de ui, voordat de bouillon erdoorheen gaat.

Leuke tips voor het maken van de romige kippensoep

TIP 1: Voeg extra groenten toe
Een kippensoep is niet compleet zonder goede groenten die je immuunsysteem een boost geven! Voeg dus vooral wat bleekselderij, winterpeen of extra ui toe aan de soep.

TIP 2: Vries het in
Om de soep te bewaren voor een andere keer, kan je deze prima invriezen. Ik raad je echter wel aan dit in porties te doen, zodat de soep ook weer makkelijk ontdooid wanneer je deze nodig hebt.

TIP 3: Goed voor de snotneus
Heb je al last van een verkoudheid? Snijd dan één of twee pepertjes fijn en doe deze door de soep. De pittigheid zorgt ervoor dat je neus vrij komt en lekker door gaat lopen. Houd een zakdoekje in de buurt!

Trek in een andere soep? Probeer deze dan ook eens! Koolhydraatarme broccoli soep

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 8 september, 2021

Auteur

Rozemarijn

Categorie

Avondeten Recepten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Volg BGreat op social media:

© 2016 - 2021 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies