Romige paprikasoep met bieslook
Laatste update: 6 augustus, 2024 | Geen reacties
Wanneer je trek hebt in een romige soep, dan moet je deze lekkere paprika soep eens proberen! Het is niet alleen heel gezond, maar ook koolhydraatarm. Perfect dus voor bij de maaltijd!
- Avondmaaltijd/Bijgerecht
- Bereidingstijd: 55 minuten
- Aantal porties: 8
- Koolhydraten per portie: 10 gram
TIP van Timo:
Wil je graag 3kg per week afvallen en weer energie voor twee? Dit heb je nodig
Ingrediënten romige paprika soep
- 5 rode of oranje paprika’s
- 1 bol knoflook
- 1 kleine ui, fijngesneden
- 1200 ml groentebouillon
- 2 el olijfolie
- 1 el paprikapoeder
- Zout en peper naar smaak
- Kurkuma naar smaak
- Optioneel: cayennepoeder naar smaak
- Optioneel: bieslook voor garnering
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden en leg bakpapier op een bakplaat.
- Maak de paprika’s schoon, halveer ze en verwijder de zaadlijsten.
- Leg de paprika’s en knoflook op de bakplaat en rooster ze 25 minuten.
- Verwijder daarna de schillen van de paprika’s en knoflook.
- Verhit olijfolie in een grote pan, bak de ui tot deze glazig is, voeg dan de kruiden en knoflook toe.
- Voeg de paprika’s en bouillon toe, breng aan de kook, zet dan het vuur lager en laat 20 minuten pruttelen.
- Pureer de soep glad en serveer met crème fraiche of vegan room en bieslook. Geniet van de romige paprikasoep!
De voedingswaarden
Aantal porties: 8
Calorieën per portie: 78
Koolhydraten: 10 gram
Vetten: 4 gram
Eiwitten: 1 gram
Trek in nog meer soep? Probeer deze maissoep eens!