Recept Voor Romige Tomatensoep Met Mascarpone
Laatste update: 18 juni, 2020 | Geen reacties
Met dit recept voor romige tomatensoep zet je door de toevoeging van mascarpone nét even wat anders op tafel. Niet alleen super lekker natuurlijk, maar ook nog eens verantwoord en gezond door de verse tomaten. Benieuwd hoe je dit recept maak? Lees dan snel verder!
Romige tomatensoep
Door deze romige tomatensoep een Italiaans tintje te geven is hij perfect geschikt als tussendoortje, of gewoon lekker op een luie zondagmiddag. Wat de reden ook is, met dit recept voor romige tomatensoep met mascarpone neem je nooit geen genoegen meer met een simpel soepje!
TIP:
Wil je graag afvallen en meer energie? Ontvang tijdelijk gratis het Koolhydraatarm 7 Dagen Menu! Direct ontvangen
Zelf verse tomatensoep maken?
Wie is er nu niet dol op de smaak van tomatensoep. Eigenlijk kan deze vrolijk gekleurde soep altijd wel. Als voorgerecht, als het buiten koud en guur is of op een snikhete dag als je geen zin hebt om je uit te sloven in de keuken. Zelf verse romige tomatensoep maken lijkt heel veel werk, maar eigenlijk valt dat reuze mee. Met dit makkelijk recept maak je in een handomdraai een grote verse pan tomatensoep waar je iedereen blij mee maakt. De romige mascarpone geeft nét dat beetje extra mee aan de soep. Met dit recept maak je dus zelf tomatensoep met mascarpone die past in een gezond en verantwoord eetpatroon.
Wat heb je nodig?
100 gram rode pesto (vers)
250 gram mascarpone
2 tenen knoflook
1 ui
1,5 kilo roma tomaten
70 gram tomatenpuree
1 liter water
3 bouillontabletten (kip)
3 eetlepels olijfolie
15 gram basilicum (vers)
Bereidingswijze:
- Snijd de ui en de knoflook fijn en bak deze vervolgens in de olijfolie in een grote ruime soeppan voor ongeveer 2 minuten.
- De roma tomaten snijd je in kleine stukjes en doe ze samen met de tomatenpuree in de soeppan. Laat dit vervolgens even lekker door pruttelen. 5 minuten is meestal voldoende.
- Voeg het water toe aan het tomaten mengsel en doe daar tevens de in stukjes gebroken bouillontabletten bij.
- Breng dit aan de kook en laat dit ongeveer 10 minuten op een zacht vuurtje koken.
- Doe de mascarpone bij de tomaten en roer dit zachtjes door.
- Met een staafmixer kun je het mengsel vervolgens mooi glad pureren.
- Pak een zeef en schenk de soep door de zeef in een andere pan. Zo weet je zeker dat er geen velletjes van de tomaat achterblijven.
- Voeg de helft van de rode pesto toe aan de soep en kook dit zachtjes al roerende voor ongeveer 2-3 minuten mee.
- Snij de verse basilicum in kleine reepjes en verstrooi dit over de soep nadat je de soep in een soepkom hebt geschonken
- Voeg als laatste ook nog een klein beetje rode pesto toe. Bon Appetit!
Tip van Timo:
Een soepje die je ook zeker keer moet proberen is deze kippensoep met prei en wortel!
Voedingswaarden
Calorieën: 280
Vetten: 23 gram
Koolhydraten: 11 gram
Eiwitten: 4 gram
De goede eigenschappen van deze romige tomatensoep
We hoeven je natuurlijk niet te vertellen dat tomaten super gezond voor je zijn. Maar waarom eigenlijk? Tomaten zitten van nature vol met vezels, vitamine A en B, ijzer en calcium. Daarnaast helpen ze ons lichaam ook nog eens om het risico op hart en vaatziekten te verminderen, en bestrijden ze ongewenste ontstekingen in ons lichaam (bron). Alle reden dus om zelf aan de slag te gaan met dit recept voor romige tomatensoep met mascarpone. als laatste ook nog een klein beetje rode pesto toe. Bon Appetit!
PS:
Wil je graag overtollig lichaamsvet verliezen en veel meer energie? Ontvang gratis mijn weekmenu! Klik hier