romige toscaanse kip

Romige Toscaanse kip – De soep versie

Laatste update: 14 september, 2022 | Geen reacties

De Toscaanse kip valt bij velen in de smaak, heb ik gezien. Zeker op Instagram krijg ik wekelijks weer reacties op het recept. Daarom leek het me leuk om een variatie op het recept te maken, dit keer als een soep. Deze romige Toscaanse kip kan je namelijk op allerlei manieren bereiden, dus waarom niet als een soepje voor als lunch of bij de avondmaaltijd?

  • Bijgerecht/Avondmaaltijd
  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • Aantal porties: 6
  • Koolhydraten per portie: 6,7 gram

TIP van Timo:
Wil je graag afvallen, maar heb je geen idee waar te beginnen? Klik dan hier >>

De ingrediënten voor de romige Toscaanse kip

  • 700 gram kipfilet, in stukjes gesneden
  • 50 gram zongedroogde tomaten, in stukjes
  • 4 tenen knoflook, geperst
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 liter kippenbouillon
  • 250 gram bloemkoolroosjes
  • 200 gram verse spinazie
  • 50 gram geraspte Parmezaan
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 120 ml room of ongezoete slagroom
  • Peper en zout naar smaak
  • Olijfolie naar smaak

De bereidingswijze

  1. Allereerst verwarm je een beetje olie in een flinke pan. Daarna besprenkel je de kipstukjes met wat peper en zout.
  2. Vervolgens doe je de kip en zongedroogde tomaatjes in de pan en bak je deze op middenhoog vuur tot de kip gaar vanbinnen is. Schep de kip daarna op een bord.
  3. Doe dan nog een beetje olijfolie in de pan en doe hier de knoflook, tomatenpuree en Italiaanse kruiden bij. Roer alles goed door elkaar en schenk dan de bouillon erbij.
  4. Schep de bloemkoolroosjes door de soep en breng het aan de kook. Laat de bloemkool doorkoken tot deze zacht is en pureer daarna de soep tot het een glad geheel is. Voor de textuur kan je eventueel nog een paar bloemkoolroosjes heel laten.
  5. Laat de soep zachtjes doorkoken en schep de kipstukjes, zongedroogde tomaat en spinazie erbij. Roer de soep goed tot de spinazie volledig is geslonken.
  6. Ten slotte roer je de room en Parmezaan door de soep en is deze klaar om te serveren. Serveer eventueel met wat extra Parmezaan over de bovenkant gesprenkeld. Eet smakelijk!

De voedingswaarden

Aantal porties: 6
Calorieën per portie: 425
Koolhydraten: 6,7 gram
Vetten: 23,9 gram
Eiwitten: 35,9 gram

Veelgestelde vragen

  • Hoelang kan ik de soep bewaren? Je kan de soep tot 2 maanden invriezen en tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Ik moet er wel bij zeggen dat hij vers het lekkerst is!
  • Mag ik ook bevroren bloemkool en spinazie gebruiken? Dat kan zeker! Zorg er wel voor dat je ze eerst laat ontdooien en het overtollige vocht laat weglopen, anders wordt de soep te waterig.
  • Welke zongedroogde tomaten heb ik nodig? Zelf vind ik de tomaten in olie het lekkerst bij deze soep passen, maar ook droge zongedroogde tomaten zijn hier lekker bij zolang je ze goed in wat olie bakt.

Tips voor het maken van de romige Toscaanse kip

TIP 1: Maak het pittig
Houd je van een beetje pit in je maaltijd? Voeg dan lekker een beetje chilivlokken of Cayennepeper toe aan de maaltijd. Zo maak je je maaltijd lekker wat pittig. Hou je wel van een uitdaging? Voeg dan een halve theelepel habanero chili toe, maar let op, deze is super heet!

TIP 2: Serveertip
Het is heel lekker om wat koolhydraatarm brood in deze soep te dopen. Maak onze koolhydraatarme naan eens, of gebruik kant-en-klare boterhammen uit de supermarkt.

TIP 3: Vegetarische variant
Het is ook mogelijk om een vegetarische variant van deze maaltijd te maken. Gebruik hiervoor vegetarische kipstukjes in plaats van echte kip. Deze hoef je vooraf echter minder lang te bakken. De rest van het recept blijft hetzelfde. Eet smakelijk!

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 14 september, 2022

Auteur

Rozemarijn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


© 2016 - 2022 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies