sladressing maken

Sladressing maken? Zo doe je dat + lekker recept!

Laatste update: 17 juni, 2020 | 1 reactie

Ik kan echt enorm genieten van een goede sladressing. Helaas bevat de dressing uit de winkel veel te veel suiker en dat is zonde. Maar niet getreurd. Een sladressing maken doe je heel eenvoudig en deze variant is ook nog een koolhydraatarm. Uiteraard hoort er ook een lekker recept bij zodat je de dressing direct kunt proberen. Hieronder lees je welke ingrediënten je nodig hebt.

TIP:
Ontvang tijdelijk gratis mijn koolhydraatarm weekmenu. Raakt simpel en snel overtollig lichaamsvet kwijt! Direct ontvangen >>

Ingrediënten

Voor de dressing:

  • 100 g mayonaise
  • 1 snufje uienpoeder
  • 1/4 tl peper
  • 1 snufje knoflookpoeder
  • 100 ml melk
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 1 snufje zout

Voor de salade:

  • 1 klein roodlof of witlof
  • 4 lent-uien
  • 1 krop ijsbergsla
  • 1 bosje rucola
  • 60 g tuinkers

Bereidingswijze

  1. Pak een grote schaal of kom en doe hier alle ingrediënten voor de dressing in. Mix door elkaar met een garde.
  2. Snijd of scheur de blaadjes sla en roodlof in stukken. Spoel ze af en schud droog. Voeg ze daarna samen met de rucola toe aan de schaal.
  3. De lente-uien snijd je in dunne ringen. Ook deze voeg je toe aan de schaal en meng alles goed door elkaar.
  4. Garneer de salade met tuinkers en smullen maar.

TIP van TIMO:
Wil je nog meer heerlijke salades eten? Probeer dan ook deze Heerlijke salade met rosbief, rucola en kaas!

Voedingswaarden

Aantal porties 1/4
246 calorieën
4 gram koolhydraten
3 gram eiwitten
24 gram vetten

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 17 juni, 2020

Auteur

Timo

Categorie

Bijgerecht Recepten

Tags

1 reactie op "Sladressing maken? Zo doe je dat + lekker recept!"

  1. Annie schreef:

    Ziet er heerlijk uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies