Dit is by far de lekkerste brownie!
Laatste update: 21 december, 2020 | 2 reacties
Een belangrijk onderdeel van het bakken van smeuige brownies is om een beetje beslag te proeven. Helaas bevatten brownies vaak eieren, waardoor het rauwe beslag gevaarlijk kan zijn om te eten. Daarom hebben we een eetbaar brownie beslag gemaakt waar je veilig van kan smullen!
- Gebak/Dessert
- Bereidingstijd: 5 minuten
- Aantal porties: 9
- Koolhydraten per portie: 10,4 gram
TIP van Timo:
Wil je graag 3 kg per week afvallen en weer energie voor twee? Download gratis mijn weekmenu
Ingrediënten
- 75 gram amandelmeel
- 3 el puur cacaopoeder
- 60 ml ongezoete amandelmelk
- 50 gram amandelpasta (of een andere notenpasta)
- 3 el gebroken lijnzaad
- 4 el koolhydraatarme poeder zoetstof naar keus
- Een theelepeltje vanille extract
- 3 el avocado olie of zonnebloemolie
- Een snufje zout
- Water naar smaak
Bereidingswijze
- Allereerst voeg je alle ingrediënten samen (behalve water) in een blender en vermaal je het totdat het een gladde substantie is geworden.
- Vervolgens kan je de smaak aanpassen door meer zoetstof, cacao of zout toe te voegen naar eigen voorkeur.
- Als laatste voeg je een beetje water toe om de dikheid aan te passen. Dit doe je naar je eigen smaak. Minder water staat gelijk aan een dikker beslag.
- Ten slotte kan je gelijk van het beslag genieten, maar kan je het ook een nachtje in de koelkast zetten zodat het kan opstijven. Geniet van je eigengemaakte smeuige brownies!
De voedingswaarden
Aantal porties: 9
Calorieën per portie: 157
Koolhydraten: 10,4 gram
Vetten: 14,5 gram
Eiwitten: 4,2 gram
Wil je nog meer lekkere gebakjes? Probeer deze eens!
mag de olie ook kokosolie zijn?
Hallo L.,
Dat mag zeker!
Groetjes, Rozemarijn (Team BGreat)