Koolhydraatarme spaghetti aglio e olio
Laatste update: 31 januari, 2021 | Geen reacties
Je kent het vast wel: spaghetti aglio e olio. Deze heerlijke en makkelijke maaltijd is ultiem om als comfort food te eten. Toch is het vaak niet koolhydraatarm. Daar zal ik vandaag verandering in brengen! Geniet van deze lekkere maaltijd!
- Avondmaaltijd
- Bereidingstijd: 70 minuten
- Aantal porties: 4
- Koolhydraten per portie: 9 gram
TIP van Timo:
Wil je graag 3kg per week afvallen en weer energie voor twee? Gebruik dit >>
Ingrediënten
- 600 gram spaghetti pompoen
- 3 tenen knoflook
- 60 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
- 6 el olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Chili flakes naar smaak
Bereidingswijze
- Allereerst verwarm je de oven voor op 180 graden waarna je de pompoen door het midden snijd, besprenkelt met wat peper en zout, en beide helften in de oven schuift. Laat deze daar voor zo’n 45 minuten tot 1 uur in staan.
- Intussen snijd je de knoflook fijn en zet je deze apart.
- Vervolgens schep je de binnenkant van de pompoen leeg en zet je de “spaghetti” aan de kant.
- Daarna verhit je wat olijfolie in een pan en bak je hierin kort de knoflook. Voeg dan de spaghetti erbij en de rest van de kruiden en kaas. Roer alles goed door elkaar en laat het kort even bakken.
- Serveer de spaghetti met wat peterselie. Eet smakelijk!
De voedingswaarden
Aantal porties: 4
Calorieën per portie: 241
Koolhydraten: 9 gram
Vetten: 23 gram
Eiwitten: 3 gram
Trek in nog meer comfort food? Probeer dit eens!
Kippensoep maken? Dit Kippensoep recept is de lekkerste!