Sperziebonen ovenschotel met kerrie en gehakt
Laatste update: 13 april, 2021 | 2 reacties
Sperziebonen zijn nu echt weer in het seizoen, maar gewoon gekookte sperziebonen zijn ook weer een beetje saai. Daarom leek het me lekker om vandaag deze heerlijke sperziebonen ovenschotel met kerrie en gehakt te maken. Het is een prima maaltijd voor als avondeten en het is nog ontzettend gezond ook! Eet smakelijk!
- Avondmaaltijd
- Bereidingstijd: 40 minuten
- Aantal porties: 3
- Koolhydraten per portie: 7 gram
TIP van Timo:
Ben je ook klaar met lastige diëten? Probeer dit menu gratis uit >>
Ingrediënten
- 340 gram rundergehakt
- 50 gram roomkaas naturel
- 115 ml volle room
- 500 gram sperziebonen uit blik
- 50 gram geraspte kaas
- 1 tl kerriepoeder
- 2 tenen knoflook, geperst
Bereidingswijze
- Allereerst verwarm je de oven voor op 170 graden waarna je een ovenschotel invet.
- Daarna verhit je een beetje olie in een pan en bak je hierin het gehakt gaar. Bak dan de knoflook 2 minuten mee.
- Voeg daarna de roomkaas toe en roer het geheel tot de kaas is gesmolten.
- Vervolgens schenk je de volle room erbij en roer je de kerriepoeder erdoorheen. Het mengsel zal een lichtgele kleur krijgen.
- Laat de sperziebonen uitlekken en voeg ze bij de pan. Bak ze kort even mee (zo’n 2 minuten) op middelhoog vuur en haal daarna dan pan van het vuur.
- Roer alles nog een laatste keer goed door elkaar en schenk de inhoud van de pan in de ovenschotel. Besprenkel de geraspte kaas over de ovenschotel en bak de sperziebonen ovenschotel met kerrie en gehakt voor 25 minuten. Laat het kort even afkoelen voordat je deze serveert. Eet smakelijk!
De voedingswaarden
Aantal porties: 3
Calorieën per portie: 598
Koolhydraten: 7 gram
Vetten: 44,8 gram
Eiwitten: 41,6 gram
Trek in nog meer lekkere gerechten met kerrie? Probeer deze eens uit!
Dit recept is een schot in de roos, simpel om te maken , maar Oooo zo lekker.. al voor de 3e x gemaakt vandaag en ik doe de wraps erbij van het recept: ‘ wraps met gehakt , maar dan zonder de vulling natuurlijk.!! Een heerlijke combinatie..
Hallo Gea,
Wat ontzettend fijn om te horen! Eet smakelijk!
Groetjes, Rozemarijn (Team BGreat)