spinaziesalade met ei

Spinaziesalade met ei

Laatste update: 17 december, 2021 | Geen reacties

Nu dat het zo guur is buiten, merk ik dat ik wat meer behoefte heb aan groenten. Zeker wanneer je goed naar je lichaam luistert, merk je dat je lichaam vanzelf aangeeft wat je nodig hebt. In mijn geval zijn dat meer vitaminen uit verse groenten, dus daar ga ik naar luisteren! Vandaag heb ik daarom deze heerlijke spinaziesalade met ei gegeten. Het is een makkelijk recept om klaar te maken en het bevat lekker veel vitaminen, eiwitten en goede vetten.

  • Lunch/Bijgerecht
  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Aantal porties: 2
  • Koolhydraten per portie: 12 gram

TIP van Timo:
Wil je graag afvallen, maar heb je geen idee waar te beginnen? Klik dan hier >>

Ingrediënten voor de spinaziesalade met ei

  • 300 gram spinazie
  • 2 eieren
  • 4 plakken bacon
  • 1 avocado
  • 30 gram walnoten
  • 200 gram komkommer
  • Een scheutje balsamico azijn of appel azijn

De bereidingswijze

  1. Allereerst breng je wat water in een pannetje aan de kook en kook je hierin de eieren tot ze hardgekookt zijn.
  2. Intussen snijd je de avocado en komkommer in plakjes. Doe deze in een grote schaal.
  3. Verhit vervolgens een beetje olie in een pan en bak hier de bacon in tot deze knapperig is. Laat de bacon uitlekken op een velletje keukenpapier.
  4. Verkruimel de walnoten in de schaal en doe hier de spinazie bij. Verkruimel ook de bacon erdoor en giet er een scheutje azijn bij.
  5. Hussel de salade door elkaar en verdeel deze over twee borden. Snijd dan de eieren in plakjes en leg ze op de salade. Geniet ervan!

De voedingswaarden

Aantal porties: 2
Calorieën per portie: 418
Koolhydraten: 12 gram
Vetten: 34 gram
Eiwitten: 21 gram

Veelgestelde vragen

  • Ik ben vegetarisch, kan ik de bacon weglaten? Dat kan zeker! De bacon zorgt alleen voor een extra knapperig gevoel in je mond, maar is zeker niet verplicht. Als je wil kan je deze ook vervangen door een vegetarisch alternatief.
  • Mag ik andere dressing gebruiken? Dat mag zeker! Ik neem zelf graag een azijn dressing omdat deze weinig koolhydraten en calorieën bevatten. Daarnaast vind ik het zurige erg lekker, maar je mag altijd een andere dressing gebruiken als je die lekkerder vindt.
  • Hoelang kan ik de salade bewaren? Je kan de salade tot 2 dagen bewaren, daarna wordt de spinazie minder lekker. Je kan de salade niet invriezen.

Tips voor het maken van de spinaziesalade met ei

TIP 1: Gebruik je ei anders
In plaats van een gekookt ei, kan je ook een lekker spiegelei opbakken bij je salade om erover te leggen bij het serveren. Dit is ook erg lekker en brengt net wat meer variatie in je maaltijd!

TIP 2: Ei-alternatief
Eet je geen ei? Geen zorgen! Je kan in de plaats van ei ook wat tofu in blokjes snijden en marineren met een lekkere dressing of wat kalam namak (zwart zout). Het smaakt niet hetzelfde, maar bevat ook veel eiwitten waardoor de maaltijd eiwitrijk blijft.

TIP 3: Voeg wat extraatjes toe
Rauwe rode ui en gegrilde paprika zijn ook erg lekker bij deze salade en geven het net wat meer pit! Dit maakt de salade ook goed geschikt om als bijgerecht bij een avondmaaltijd te serveren. Geniet ervan!

Heb je liever trek in een ander spinazie-gerecht? Probeer dan deze eens! Lasagne met kip, spinazie en artisjok

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 17 december, 2021

Auteur

Rozemarijn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2022 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies