Surinaamse bami met kip
Laatste update: 19 juli, 2022 | 4 reacties
Wanneer je trek hebt in een makkelijk, maar ontzettend lekker recept, dan is deze Surinaamse bami met kip een aanrader! Dit gerecht is binnen 20 minuten klaar en oh zo lekker! Je gebruikt namelijk heerlijke verse kruiden, wat knapperige groenten en natuurlijk lekkere noedels om het af te maken. Ik ben helemaal fan van deze Surinaamse bami, dus lees snel verder!
- Lunch, avondmaaltijd
- Bereidingstijd: 20 minuten
- Aantal porties: 2
- Koolhydraten per portie: 13 gram
TIP:
Wil je graag 10-12 kilo buikvet verliezen binnen 30 dagen? Gebruik dit >>
Ingrediënten voor de Surinaamse bami met kip
- 200 gram kipfilet
- 200 gram shirataki noedels of courgette spaghetti
- 1 ui
- 60 gram sugar snaps
- 1 wortel
- 2 tenen knoflook, geperst
- 3 el sojasaus
- 2 á 3 cm verse gember, geraspt
- 1 el tomatenpuree
- 1 el ketjap
- Verse bladselderij
- 1 bouillonblokje
- Peper en zout naar smaak
De bereidingswijze
- Allereerst snijd je de groenten en kip in kleine stukjes. Verhit daarna een beetje olie in de pan en bak hierin de ui tot deze glazig begint te worden. Voeg dan de kip toe en bak kort mee.
- Wanneer de kip begint te garen, doe je de knoflook, gember en wat peper erbij. Roer alles goed door elkaar en voeg dan de wortel en sugarsnaps toe.
- Intussen bereid je de shirataki of courgette spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat daarna goed uitlekken.
- Voeg vervolgens de sojasaus, ketjap, tomatenpuree en bouillon toe en roer alles goed door elkaar.
- Ten slotte doe je de noedels erbij en zorg je dat alles goed is gemengd. Garneer met bladselderij en geniet ervan!
🤩 Gebruik direct de lekkerste koolhydraatarme weekmenu’s waarmee je 3 kilo per week verliest! Je krijgt ze hier =>
De voedingswaarden
Aantal porties: 2
Calorieën per portie: 164
Koolhydraten: 13 gram
Vetten: 2 gram
Eiwitten: 25 gram
Veelgestelde vragen
- Hoelang kan je de Surinaamse bami bewaren? Je kan deze tot 2 dagen in de koelkast bewaren en je kan het eventueel ook voor 1 maand invriezen.
- Mag ik ook gemalen gember gebruiken? Dat mag zeker, je kan deze bij de kruidenafdeling in de supermarkt kopen. Je hebt hiervan dan 1 tl nodig.
Tips voor het maken van de Surinaamse bami met kip
TIP 1: Lekker pit
Voeg lekker wat pit toe aan je maaltijd door er een eetlepel sambal aan toe te voegen. Je kan ook een pepertje fijnsnijden en met de groenten mengen.
TIP 2: Laat de kip marineren
Wil je dat je kip wat meer smaak heeft? Dan kan je deze eerst een aantal uur laten marineren voordat je die gaat bakken. Doe de kipblokjes met wat olie, sojasaus, gember, knoflook en ketjap in een zakje en leg het in de koelkast voor minimaal een uur.
TIP 3: Lekker als bijgerecht
Omdat dit een hele lichte maaltijd is, is het lekker om er wat bij te serveren of om dit zelf als bijgerecht te eten. Een soepje, salade of extra stukje vlees passen hier perfect bij.
Iets anders proberen? Waarom maak je dit niet een keer? Omelet met groenten en feta
Er staat bij ingrediënten 1 bouillonblokje. Hoeveel water moet erbij?
Hoi Stephanie,
In principe is er geen water nodig bij het bouillonblokje omdat er al vocht van de sojasaus bij zit. Je kan het blokje dan verkruimelen door de maaltijd wanneer deze kookt. Wil je er liever wel water bij doen? Dan raad ik zo’n 50 ml aan om de maaltijd niet te nat te maken. Een beetje bouillonpoeder is eventueel ook een optie!
Groetjes, Rozemarijn (Team BGreat)
echt lekker. voor herhaling vatbaar
Vandaag gemaakt heerlijk. Ipv sugar snaps sperciebonen gebruikt in stukjes. Volgende keer kook ik die even voor, waren nu nog vrij hard. En de tip van marineren gedaan. En de noedels uit het recept kon ik niet vinden in de supermarkt dus gewone woknoedels gebruikt, smaakte ook.