Koolhydraatarme taco soep
Laatste update: 25 oktober, 2021 | Geen reacties
Ik hou van Mexicaans eten, en dan voornamelijk van lekkere wraps of taco’s. Vandaag doe ik het echter net een tikje anders. Vandaag ga ik namelijk deze heerlijke taco soep maken. Het is een soep die precies smaakt naar een goed gevulde taco of wrap, maar dan helemaal koolhydraatarm en zonder tortilla! Als bijkomend voordeel is de soep snel klaar en erg goedkoop om klaar te maken. Met een beetje plannen kan je de hele week dus genieten van deze soep. Eet smakelijk!
- Avondmaaltijd, Bijgerecht
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Aantal porties: 4
- Koolhydraten per portie: 5 gram
TIP:
Wil je graag afvallen en meer energie? Gebruik hiervoor mijn overheerlijke weekmenu’s! > Direct ontvangen
Ingrediënten voor de taco soep
- 450 gram rundergehakt
- 1 ui, fijngesneden
- 3 tenen knoflook, geperst
- 1 groene paprika, in stukjes
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 150 gram roomkaas naturel of 150 ml room
- 2 el taco kruiden
- 500 ml runderbouillon
- Peper en zout naar smaak
De bereidingswijze
- Verhit een beetje olie in een pan en bak hierin de ui, gehakt en knoflook tot het gehakt gaar van binnen is.
- Vervolgens schenk je de tomatenblokjes erbij en roer je de paprika erdoorheen. Schep ook de kruiden en roomkaas erbij en roer tot het een glad geheel is geworden.
- Schenk de runderbouillon erbij en roer alles nog een keer door elkaar. Doe de deksel op de pan en laat de soep zo’n 10 tot 15 minuten pruttelen op laag vuur.
- Verdeel de soep over vier kommen en garneer met toppings naar keuze.
De voedingswaarden
Aantal porties: 4
Calorieën per portie: 347
Koolhydraten: 5 gram
Vetten: 27 gram
Eiwitten: 21 gram
Veelgestelde vragen
- Waar kan ik de taco kruiden vinden? De meeste supermarkten verkopen voorverpakte kruidenmixen voor verschillende gerechten, inclusief taco’s. Als je deze niet bij de kruidenafdeling kan vinden, staan ze soms ook bij de Mexicaanse afdeling.
- Mag ik ook ander vlees gebruiken? Dat kan zeker! Dit gerecht is ook erg lekker met kipstukjes of, als je voor een vegetarische variant gaat, stukjes jackfruit.
- Hoelang kan ik dit gerecht bewaren? Je kan de soep tot 5 dagen in de koelkast bewaren en tot 3 maanden invriezen.
Tips voor het maken van de taco soep
TIP 1: Kies de lekkerste toppings
Afhankelijk van wat ik in huis heb, doe ik altijd bepaalde toppings bij deze soep om het nog lekkerder te maken! Zelf kies ik graag voor avocado, stukjes tomaat, koriander en wat jalapeno. Soms doe ik er een flinke schep salsa of crème fraiche bij voor een extra romige soep. Kies wat je zelf lekker vindt en voeg het er aan toe!
TIP 2: Gebruik overgebleven chili
Heb je laatst al een keer koolhydraatarme chili gemaakt? Dan kan je die eventueel ook gebruiken als basis voor de soep. Je hoeft er dan alleen nog wat tomaat, bouillon en room aan toe te voegen. Dat scheelt weer!
TIP 3: Maak het lekker pittig
Houd je ook zo van pittig eten als ik? Doe er dan lekkere pepertjes doorheen, wat Cayennepeper of juist wat chili vlokken. Wat extra pit maakt de maaltijd helemaal af en is daarbij ook nog eens goed voor je metabolisme!
Trek in een ander gerecht? Probeer dan onze Mexicaanse chili! Chili con carne lekker en simpel