thaise ovenschotel

Thaise ovenschotel met kip

Laatste update: 16 december, 2020 | Geen reacties

We weten inmiddels allemaal dat een wokgerecht altijd lekker is. Maar heb je ook wel eens een wokgerecht uit de oven gegeten? Deze Thaise ovenschotel met kip is niet alleen heel gezond, maar ook geeft het een nieuwe twist aan het gerecht. Lees snel verder!

  • Avondmaaltijd
  • Bereidingstijd: 50 minuten
  • Aantal porties: 6
  • Koolhydraten per portie: 12,1 gram

TIP van Timo:
Wil je graag afvallen, maar heb je geen idee waar te beginnen? Klik dan hier >>

Ingrediënten Thaise ovenschotel met kip

Voor de saus: 

  • 2 eetlepels vissaus
  • 2 eetlepels knoflook-chili saus
  • Een snufje gemberpoeder
  • 1/4 limoenschil, geraspt
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • Zout en peper naar smaak

Voor de schotel:

  • 450 gram kipfilet in blokjes
  • 100 gram ui, in stukjes
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 100 gram roerbakgroenten
  • 450 gram courgette spaghetti
  • 3 middelgrote eieren
  • 2 eetlepels tapiocameel/aardappelzetmeel
  • 3 eetlepels kokosmelk

Voor de topping:

  • Thaise basilicum
  • Sesamzaad

Bereidingswijze

  1. Verwarm allereerst de oven voor op 180 graden en vet daarna een ovenschotel in.
  2. Plaats vervolgens de courgette spaghetti op de bodem van de ovenschotel en zet deze aan de kant.
  3. Daarna voeg je alle ingrediënten voor de saus samen en mix je het totdat het één geheel wordt.
  4. Bak intussen het vlees samen met de knoflook en ui in een koekenpan voor ongeveer 5 minuten.
  5. Voeg hier de roerbakgroenten en saus aan toe en strooi het aardappelzetmeel eroverheen terwijl je zo’n 10-15 minuten doorbakt.
  6. Schep vervolgens het mengsel over de courgette spaghetti en verdeel het goed.
  7. Daarna meng je de eieren met de kokosmelk totdat het een geheel wordt. Deze schenk je vervolgens over de ovenschotel.
  8. Ten slotte bak je de Thaise ovenschotel zo’n 25 minuten in de oven, totdat alles goudbruin kleurt. Serveer met de basilicum en sesamzaad. Eet smakelijk!

De voedingswaarden

Aantal porties: 6
Calorieën per portie: 264
Koolhydraten: 12,1 gram
Vetten: 13,7 gram
Eiwitten: 23,1 gram

Trek in nog meer wokgerechten? Probeer deze ook eens uit!

Indiase Curry met Broccolirijst

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 16 december, 2020

Auteur

Timo

Categorie

Avondeten Recepten

Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2023 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies