Thaise Salade met Currysaus
Laatste update: 21 januari, 2021 | Geen reacties
Heb je trek in een flinke maaltijdsalade, of gewoon een salade met een twist? Dan moet je deze Thaise salade met currysaus echt eens uitproberen! De salade is kleurrijk en zit boordevol goede voedingsstoffen. Daarnaast is het ook nog eens om van te smullen! Lees snel verder!
- Lunch/Bijgerecht
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Aantal porties: 4
- Koolhydraten per portie: 17 gram
TIP van Timo:
Wil je heel erg graag afvallen en ben je klaar met programma’s die niet werken? Gebruik dit >>
Ingrediënten Thaise salade met currysaus
Voor de dressing:
- 400ml kokosmelk (1 blikje)
- 60 gram pindakaas
- 2 tenen knoflook, geperst
- 1 el currypoeder
- 1 theelepel siracha saus/sambal
- Citroensap naar smaak
- Peper en zout naar smaak
Voor de salade:
- 210 gram kool, gesneden
- 140 gram chinese kool, gesneden
- 1 rode paprika, in reepjes
- 110 gram geraspte wortel
- 165 gram mangoblokjes
- 50 gram gehakte pinda’s
- Een handvol verse koriander, gehakt
Bereidingswijze
- Allereerst doe je alle ingrediënten voor de dressing in een keukenmachine of blender en pureer je deze totdat het een gladde saus is geworden. Vervolgens schenk je deze in een kleine pan en verhit je deze voor zo’n 10 minuten totdat het begint in te dikken.
- Zet daarna het vuur uit en laat de dressing afkoelen.
- Intussen snijd je de groenten fijn wanneer je dat nog niet hebt gedaan. Daarna meng je de groenten, samen met de dressing, in een grote kom waarna je het verdeeld over 4 aparte borden/kommen.
- Geniet van de Thaise salade met currysaus!
De voedingswaarden
Aantal porties: 4
Calorieën per portie: 430
Koolhydraten: 17 gram
Vetten: 36 gram
Eiwitten: 11 gram
Trek in nog meer currygerechten? Probeer deze eens uit!