tonijn ovenschotel met groene peper

Tonijn ovenschotel met groene pepers

Laatste update: 13 december, 2020 | Geen reacties

Wanneer je van wat pittigere maaltijden houdt, dan is dit recept ideaal voor jou. Deze tonijn ovenschotel met groene pepers is namelijk erg gezond, maar met een lekkere bite. Lees snel verder!

  • Avondmaaltijd
  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Aantal porties: 6
  • Koolhydraten per portie: 6,6 gram

TIP van Timo:
Ben je ook klaar met lastige diëten? Probeer dit menu gratis uit >>

Ingrediënten

  • 1000 gram courgette (of courgettespaghetti)
  • 400 gram tonijn uit blik, uitgelekt
  • 100 gram verse groene pepers, gesneden
  • 60 gram mayonnaise
  • 1 eetlepel mosterd
  • 30 gram ui, fijngesneden
  • 50 gram erwten
  • 120 ml kokosmelk
  • Een handvol gesneden verse bieslook
  • Peper en zout naar smaak
  • 2 eetlepels kokosmeel
  • Chilivlokken naar smaak
  • Knoflookpoeder naar smaak

Bereidingswijze tonijn ovenschotel met groene pepers

  1. Allereerst verwarm je de oven voor op 180 graden waarna je een ovenschotel invet.
  2. Daarna gebruik je een spiraalsnijder om de courgette in spiralen te snijden. Dit hoeft niet wanneer je al courgettespaghetti hebt gekocht. Druk vervolgens zoveel mogelijk vocht uit de courgette. Dit kan je doen met keukenpapier of een theedoek.
  3. Pak intussen een schaal en doe hierin de tonijn, mayonnaise, mosterd, bieslook, de pepers, chilivlokken en knoflookpoeder. Roer alles zorgvuldig door elkaar en zet tijdelijk aan de kant. Kruid eventueel bij met wat peper en zout.
  4. Verhit een koekenpan en bak hierin de uien en erwten totdat de uien glazig beginnen te worden. Schep daarna 2 eetlepels kokosmeel erdoor en schenk de melk erbij. Roer alles met een garde totdat er geen klonten meer in het mengsel zitten.
  5. Voeg nu de courgette toe aan de pan en bak totdat de courgette zacht is, maar niet waterig.
  6. Schep daarna de inhoud van de pan in de schaal met de tonijn en roer alles door elkaar. Vervolgens schep je de hele inhoud in de ovenschotel en besprenkel eventueel nog wat bieslook over de bovenkant.
  7. Ten slotte zet je de ovenschotel zo’n 15-20 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin wordt. Geniet van de tonijn ovenschotel met groene pepers!

De voedingswaarden

Aantal porties: 6
Calorieën per portie: 209
Koolhydraten: 6,6 gram
Vetten: 16,1 gram
Eiwitten: 10,3 gram

Trek in nog meer tonijn? Probeer dit recept eens uit!

Avocado met tonijn

 

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 13 december, 2020

Auteur

Timo

Categorie

Avondeten Recepten

Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies