toscaanse kip

Toscaanse kip met spinazie en tomaat

Laatste update: 31 augustus, 2021 | Geen reacties

Er zijn zo ontzettend veel verschillende gerechten met kip dat het me niks verbaasd dat er steeds weer nieuwe bij blijven komen. Net zoals deze Toscaanse kip met spinazie en tomaat. Dit gerecht is ontzettend romig en gezond, en is bovendien ook nog volledig koolhydraatarm! Het is erg snel klaar en past perfect in een keto of koolhydraatarm dieet.

  • Avondmaaltijd
  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Aantal porties: 4
  • Koolhydraten per portie: 9 gram

TIP van Timo
Trek in nog meer lekkere recepten? Probeer dan gratis ons weekmenu! Meld je aan >> 

Ingrediënten voor de Toscaanse kip

  • 400 g kipfilet (4 stuks totaal)
  • 100 g ui (fijngesneden)
  • 3 tenen knoflook (fijngesneden)
  • 80 ml kippenbouillon
  • 230 ml room
  • 40 g Parmezaan (geraspt)
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 40 g zongedroogde tomaten
  • 300 g bladspinazie
  • 2 el olijfolie
  • 1 el lemon pepper kruiden (ik gebruik die van Jonnie Boer)
  • 1 tl Italiaanse kruiden

De bereidingswijze

  1. Allereerst verhit je de olijfolie in een grote pan en kruid je de kipstukjes met lemon pepper kruiden.
  2. Vervolgens bak je de kip aan beide kanten gaar in de pan en zet je deze daarna opzij. In dezelfde pan bak je de ui tot deze glazig begint te worden. Daarna voeg je de knoflook nog voor 1 minuut toe.
  3. Schenk de bouillon erbij en gebruik een spatel om eventuele vastgebakken stukjes van de bodem te schrapen.
  4. Schenk daarna de room erbij en laat het geheel sudderen voor 1 minuut.
  5. Strooi dan de Parmezaan erdoorheen en roer tot het gesmolten is.
  6. Vervolgens voeg je de kruiden toe en de zongedroogde tomaten. Roer deze door het mengsel en roer daarna de spinazie erbij per keer.
  7. Bak alles tot de spinazie is geslonken en schenk daarna het mengsel over de kipstukjes in een diep bord. Geniet van je Toscaanse kip!

De voedingswaarden

Aantal porties: 4
Calorieën per portie: 495
Koolhydraten: 9 gram
Vetten: 36 gram
Eiwitten: 33 gram

Veelgestelde vragen

  • Kan ik ook andere kruiden gebruiken? De kip is het lekkerst met de lemon pepper kruiden, maar als je deze niet kan vinden, kan je eventueel ook citroenrasp met peper gebruiken en een klein beetje dille. Wil je liever een hele andere smaak? Dan kan je kruiden naar keus gebruiken.
  • Mag ik verse tomaten gebruiken? Jazeker! Ga dan wel voor cherrytomaten of snoeptomaatjes. Deze passen het beste bij de maaltijd.

Tips voor het maken van de Toscaanse kip

TIP 1: Doe rustig aan
Om te voorkomen dat je pan overloopt, is het handig om de spinazie per keer toe te voegen en om dan even te roeren tot het geslonken is voordat je de volgende batch toevoegt.

TIP 2: Extra vitamines
Je kan eventueel wat extra vitaminen toevoegen door er courgette spaghetti of bloemkoolrijst bij te serveren, maar in principe vult deze maaltijd op zichzelf al genoeg.

TIP 3: Geef het extra pit
Als je, net zoals ik, van wat meer pit houdt, kan je ook een of twee lekkere Italiaanse pepers fijnsnijden en toevoegen aan de maaltijd. Heb je geen pepers bij de hand? Dan zijn chilivlokjes ook een goede oplossing!

Trek in nog meer gerechten met kip? Probeer dan deze eens! Heerlijke kip Alfredo uit de oven

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 31 augustus, 2021

Auteur

Rozemarijn

Categorie

Avondeten Recepten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Volg BGreat op social media:

© 2016 - 2021 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies