Smaakvolle Vegan Tomatensoep
Laatste update: 27 juli, 2020 | Geen reacties
Het is tijd voor een vegetarisch recept namelijk vegan tomatensoep! Makkelijk, snel en lekker van smaak.
Vegan Tomatensoep
Wat heb je nodig?
- 750 gram rijpe tomaten
- snufje chilipoeder
- 2 teentjes knoflook
- 2 tl paprikapoeder
- 16 blaadjes verse basilicum
- 750 ml groentebouillon van tablet
- 2 sjalotten
- 2 el olijfolie
Zo maak je vegan tomatensoep
1. Pak de sjalotten erbij en snijd deze in kleine stukjes. De knoflook snijd je fijn.
2. Neem de soeppan erbij en voeg 2 el olijfolie toe. Bak de knoflook en sjalot op laag vuur. Ondertussen snijd je de tomaten in kwarten en bak je deze 5 min mee.
3. Voeg de chilipoeder en paprikapoeder toe. De helft van de blaadjes basilicum doe bij de tomaten in de pan. Voeg nu ook de bouillon toe en laat 10 minuten zacht koken.
4. Pureer de soep en roer goed door. Tot slot voeg je de overige helft van de basilicumblaadjes toe en verdeel je de soep in kommen. Eet smakelijk!
De voedingswaarden
Dit vegan tomatensoep recept is voor 4 personen. De voedingswaarden zijn per portie en zien er als volgt uit:
calorieën: 125
koolhydraten: 8 gram
eiwitten: 2 gram
vetten: 9 gram
TIP van Timo:
Wil je graag 2 kg per week afvallen en weer energie voor twee? Met deze recepten is het mij ook gelukt >>