vegetarische lasagne

Heerlijke Vegetarische Lasagne met Courgette

Laatste update: 1 oktober, 2020 | Geen reacties

Heb je ook weer zo’n trek in lasagne, maar vermijd je liever de vleeswaren? Dan is deze vegetarische lasagne echt iets voor jou! Doordat de bladen gemaakt zijn van courgette, blijft het gerecht koolhydraatarm. Toch is deze net zo lekker als een koolhydraatrijke lasagne. Lees snel verder!

  • Avondeten
  • Bereidingstijd: 75 minuten
  • Aantal porties: 4
  • Koolhydraten per portie:

TIP van Timo:
Wil je heel erg graag afvallen en ben je klaar met programma’s die niet werken? Gebruik dit >>

Ingrediënten

  • 2 grote courgettes (ongeveer 750 gram)
  • 400 milliliter pasta saus
  • 200 gram ricotta
  • 1 middelgroot ei
  • 125 gram geraspte mozzarella
  • 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • Een handvol verse basilicum
  • Zout en peper naar smaak
  • Gedroogde oregano naar smaak

Bereidingswijze vegetarische lasagne

  1. Verhit allereerst de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed daarna een ovenrooster met bakpapier (een bakplaat kan ook)
  2. Haal intussen de boven- en onderkant van de courgettes af en snijd plakken van ongeveer een halve centimeter dik langs de lengte van de courgette. Leg de plakken vervolgens op de bakplaat en bestrooi beide kanten met zout. Dat mag flink wat zijn. Laat ze daarna 10 minuten rusten.
  3. Na 10 minuten dep je met wat keukenpapier het zout en het overige vocht van de courgetteplakken en zet je ze vervolgens voor 15 minuten in de oven.
  4. Meng intussen de ricotta met het ei en voeg hier wat peper, zout, oregano en eventuele andere Italiaanse kruiden naar smaak aan toe.
  5. Wanneer de courgette klaar is, haal je deze uit de oven en verander je de temperatuur naar 190 graden Celsius.
  6. Pak vervolgens een ovenschaal en leg een klein bodempje met de pastasaus. Plaats daar vervolgens een paar plakken courgette op en besmeer deze met het ricottamengsel. Vervolgens voeg je daar een klein laagje mozzarella en Parmezaanse kaas aan toe en maak je het af met een paar gesneden blaadjes basilicum.
  7. Herhaal stap 6 totdat de schaal vol is of totdat de courgetteplakken op zijn. Bestrooi daarna de bovenkant van de lasagne met de overgebleven kaas en zet de vegetarische lasagne gedurende 45 minuten in de oven.
  8. Serveer ten slotte de lasagne met wat verse basilicum. Eet smakelijk!

De Voedingswaarden:

Aantal porties: 4
Calorieën per portie: 241
Koolhydraten: 8 gram
Vetten: 16 gram
Eiwitten: 17 gram

Op zoek naar nog meer lekkere vegetarische recepten? Lees dan snel verder!

De Lekkerste Aubergine Ottolenghi

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 30 september, 2020

Auteur

Timo

Categorie

Avondeten Recepten

Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2023 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies