Een lekker knapperige vis taart
Laatste update: 27 januari, 2022 | Geen reacties
Je bent inmiddels vast wel bekend met vis ovenschotels of lekker gebakken zalm zoals in het romige vispannetje. Vandaag ga ik je echter verrassen met een heel lekker ander recept: een knapperige vis taart. Deze hartige taart is helemaal koolhydraatarm en bevat een combinatie van lekkere vis en groenten. Bovendien is het recept niet eens zo moeilijk klaar te maken. Dus, ben je op zoek naar wat nieuws? Probeer dan deze vis taart eens!
- Avondmaaltijd
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Aantal porties: 2
- Koolhydraten per portie: 14 gram
TIP van Timo:
Wil je heel erg graag afvallen en ben je klaar met programma’s die niet werken? Gebruik dit >>
Ingrediënten voor de vis taart
- 250 gram vis naar keus (zalm, makreel of schol)
- 1 kleine prei, in ringen gesneden
- 50 gram erwten
- 2 tenen knoflook, geperst
- 1 kleine ui, fijngesneden
- 1 stengel selderij, in stukjes
- 2 el verse peterselie, fijngesneden
- 250 ml amandelmelk ongezoet
- 1 el boter
- 1 el bloem
- Amandelschaafsel ter garnering
De bereidingswijze
- Allereerst verwarm je de oven voor op 180 graden waarna je wat olie in een pan verhit.
- Bak hierin de groenten (zonder de erwten) tot ze lekker zacht beginnen te worden. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Doe de groenten dan in een ovenschotel.
- Vervolgens doe je de melk, vis, erwten en peterselie in dezelfde pan en breng je deze aan de kook. Zodra de melk kookt, zet je het vuur uit en schenk je de melk (door een zeef) in een glas of mok. Bewaar deze goed.
- Doe ook de vis, erwten en peterselie in de ovenschotel en gebruik dezelfde pan weer om de boter in te verhitten.
- Roer de bloem erdoorheen om een soort pasta te creëren en schenk dan de melk er weer bij. Roer alles goed door elkaar en kruid de saus naar smaak.
- Schenk de saus vervolgens over de vis en groenten en besprenkel de schotel met amandelvlokken.
- Bak de vis taart voor 15 minuten in de oven met aluminiumfolie erover, haal dan de folie eraf en bak nog 5 minuten zonder folie.
- Serveer met groenten of eet los. Geniet ervan!
De voedingswaarden
Aantal porties: 2
Calorieën per portie: 289
Koolhydraten: 14 gram
Vetten: 14 gram
Eiwitten: 29 gram
Veelgestelde vragen
- Hoelang kan ik dit gerecht bewaren? Je kan het gerecht tot 2 dagen in de koelkast bewaren en tot 1 maand invriezen.
- Waarom moet ik amandelmelk gebruiken? De noot-achtige smaak past goed bij het amandelschaafsel, maar het is niet verplicht om amandelmelk te gebruiken. Je kan ook koemelk of sojamelk gebruiken voor dit gerecht. Havermelk raad ik af omdat deze van nature al vrij zoet is.
Tips voor het maken van de vis taart
TIP 1: Snijd de vis in stukjes
Je kan de vis in stukjes snijden of uit elkaar trekken met twee vorken om de vis door de gehele taart terug te laten komen. Je kan ook de hele filet gebruiken als een soort vulling met de groenten eromheen. Wat voor jou het lekkerst is!
TIP 2: Maak het vegetarisch
Ja, je kan dit gerecht ook echt vegetarisch maken! De Vegetarische Slager heeft een plantaardige tonijn en er bestaan ook andere merken met een vegetarische visfilet die je voor dit gerecht kan gebruiken.
TIP 3: Serveertip
Het is heel lekker om wat spinazie met sesamolie en sesamzaad te wokken om bij dit gerecht te serveren. Spinazie past namelijk erg goed bij zeedieren en het zit boordevol goede voedingsstoffen zonder dat het al te veel koolhydraten bevat. Gestoomde broccoli past hier ook goed bij.
Heb je liever trek in een ander gerecht met vis? Probeer dan deze eens! Koolhydraatarme ovenschotel met vis en groente