wat is lekker bij kaasfondue

Wat is lekker bij kaasfondue?

Laatste update: 25 maart, 2021 | Geen reacties

Als je me inmiddels een beetje kent, weet je dat ik dol ben op kaas. Gesmolten kaas, blokjes kaas, feta, mozzarella, blauwe kaas, noem maar op. Daarnaast zit het boordevol goede vetten, eiwitten en bevat het weinig koolhydraten: de ideale toevoeging voor bij een koolhydraatarm dieet.

TIP van BGreat:
Benieuwd welke kaasfondue de beste is? Deze heb je nodig

Wanneer je gaat kaasfonduen, is het niet de bedoeling dat je alleen kaas eet. Ook al is dat soms erg verleidelijk. Wat een fondue juist zo lekker maakt, is dat je er allerlei verschillende dingen in kan dippen. Zo kom je aan al je voedingsstoffen, zonder de lekkere smaak van kaas op te geven. Maar wat is lekker in kaasfondue?

Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat je weet welke voedingsmiddelen het lekkerst zijn voor door de fondue, en dat zal ik je vandaag gaan vertellen!

Welke fondue kaas is het lekkerst?

Laten we eerst eens kijken naar de verschillende fondue kazen die er zijn. Er zijn namelijk verschillende manieren om een goede fondue te maken. Uit een pakje is makkelijk, maar minder lekker. Dit zijn de lekkerste kaas combinaties:

1. Gruyère en Emmentaler

Dit is de klassieke optie en ook de lekkerste. De Gruyère heeft namelijk een lekkere smelt factor en een flinke draderige structuur. De Emmentaler heeft daarentegen een authentieke smaak die je nauwelijks ergens anders kan vinden.

2. Vinkenthaler, Brandrood en Remeker

Deze kazen zijn lekker Hollands en geven je een gevoel van nostalgie. De Vinkenthaler lijkt qua smaak veel op de Emmentaler en de Brandrood en Remeker zorgen samen voor een boterige en noot-achtige smaaksensatie.

3. Roquefort

Hoewel je deze kaas niet in z’n eentje in de fondue moet doen, is hij erg lekker in combinatie met de zachtere Emmentaler en Gruyere. Voeg er ook eens een klein scheutje witte wijn aan toe en je hebt een heel bijzondere smaak.

Wat is lekker bij kaasfondue?

Nu zijn we aangekomen bij de lekkerste dips voor in je fondue. Samen met de bovenstaande kazen zorgen zij ervoor dat je avond een succes is. Eet smakelijk!

Brood

Een echte klassieker, zeker wanneer je gaat voor een authentiek Frans stokbrood. Ook koolhydraatarm brood werkt hier perfect bij!

Appels en peren

Zeker in combinatie met de Roquefort zijn appels en peren een goede dip. De zoete smaken gepaard met de bittere kaas geven een smaakexplosie in je mond.

Broccoli

Je hebt vast wel eens broccoli met kaassaus gegeten. Bedenk je nu hoe het zal smaken met een heerlijke kaas erbij!

Spruitjes

Spruitjes passen goed bij noot-achtige kazen, zoals de Nederlandse combinatie die ik hierboven noemde. Als je spruitjes niet lust, moet je ze eens op deze manier proberen.

Gezouten en gedroogd vlees

Denk hierbij aan salami, prociutto en chorizo. Deze stukken vlees zijn ontzettend zout en dat is wat ze zo lekker maakt met een zoetere of bittere kaas, zoals de Zwitserse of de Roquefort.

Pasta

Pasta? Ja, pasta. Waarom zou je Parmezaan bij je pasta doen wanneer je ze ook in een kaasfondue kan dippen? Geniet ervan!

Nu dat je 6 heerlijke dips hebt ontdekt als antwoord op de vraag “wat is lekker in kaasfondue?” is het tijd om zelf aan het koken te slaan! Wat eet jij normaal gesproken graag in je kaasfondue? Laat het me weten in de reacties!

Ben je op zoek naar een ander lekker recept met kaas? Probeer dan deze eens uit!

Zachte geitenkaas uit de oven

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 24 maart, 2021

Auteur

Timo

Categorie

Recepten

Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2023 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies