De romigste witlofsoep voor deze herfst
Laatste update: 21 oktober, 2020 | Geen reacties
Voordat je met het avondeten begint, vind je het wellicht lekker om eerst een soepje te eten. Vandaag staat bij ons de wiflofsoep op het menu. Deze romige soep past perfect in een koolhydraatarm dieet en is nog hartstikke lekker ook!
- Bijgerecht
- Bereidingstijd: 55 minuten
- Aantal porties: 4
- Koolhydraten per portie: 5 gram
TIP van Timo:
Wil je heel erg graag afvallen en ben je klaar met programma’s die niet werken? Gebruik dit >>
Ingrediënten witlofsoep
- 350 gram witlof
- 1 middelgrote ui
- 25 gram roomboter
- 600 ml bouillon
- 380 ml fond naar keuze
- 125 ml verse slagroom
- 125 gram spekjes
- 1 handvol verse peterselie
Bereidingswijze
- Allereerst maak je de witlof klaar door de onderkant te verwijderen, de witlof horizontaal open te snijden en de harde kern eruit te halen. Daarna snijd je de witlof fijn.
- Vervolgens verhit je wat olie in een koekenpan en bak je hierin de spekjes tot ze knapperig zijn. Wanneer ze klaar zijn, zet je ze apart.
- Daarna bak je in een soeppan de ui en witlof in de roomboter totdat de ui glazig begint te worden. Vervolgens voeg je daar de fond en bouillon aan toe en laat je het geheel zachtjes doorkoken voor ongeveer 25 minuten.
- Intussen snijd je de peterselie fijn en pak je de pureerstaaf. Pureer de soep totdat het een glad geheel is en schenk de slagroom erbij. Laat alles daarna nog kort even koken.
- Ten slotte serveer je de witlofsoep in vier verschillende schalen en strooi je hier de peterselie en spekjes overheen. Geniet ervan!
De voedingswaarden
Aantal porties: 4
Calorieën per portie: 263
Koolhydraten: 5 gram
Vetten: 23 gram
Eiwitten: 8 gram
Trek in nog meer witlof recepten? Probeer deze eens uit!