Wortelpeterselie recept: Makkelijk en erg lekker!
Laatste update: 11 november, 2019 | Geen reacties
Vandaag deel ik iets bijzonders namelijk een wortelpeterselie recept! Deze groente is laag in koolhydraten en past perfect in een koolhydraatarm dieet. Wist je dat wortelpeterselie ook vaak peterseliewortel wordt genoemd. In beide gevallen spreken we van hetzelfde.
Wortelpeterselie bevat krachtige antioxidanten. Deze antioxidanten kunnen bijdragen aan gezondheidsvoordelen (1). Zo verminderen ze het stressniveau in je lichaam en worden vrije radicalen vernietigd (2).
Wat is een wortelpeterselie?
Omdat niet iedereen bekend is met de wortelpeterselie, deel ik een aantal leuke feiten. De wortelpeterselie is een soort peterselie dat een eetbare wortel vormt. De textuur is vergelijkbaar met die van de wortel. Het eetbare gedeelte is wit, stevig en heeft het uiterlijk van een pastinaak. De pastinaak is romiger van kleur en heeft een meer aardse smaak. De peterseliewortel kan rauw of gekookt worden gegeten. Wel moet deze vooraf worden geschild (3).
Wil je graag op een makkelijke manier afvallen? Ontvang gratis mijn weekmenu >>
Ingrediënten:
- 500 g wortelpeterselie
- 1 citroen
- 420 g verse scholfilets
- 40 g ongezouten roomboter
- 300 g winterpeen
- 1 el arachideolie
Bereidingswijze:
1. Schil de wortelpeterselie en de winterpeen met een dunschiller. Schil in de lengte en maak lange slierten.
2. Snijd de citroen door het midden en pers een helft uit. De andere helft snijd je in 4 partjes.
3. De schol bestrooi je met peper en besprenkel met citroen. Haal nu de schol door de bloem.
4. In een pan verhit je de boter en bak je de schol 5 tot 7 minuten (halverwege keer je de schol om).
5. Pak de wok erbij en verhit de olie. Roerbak de wortelpeterselie en wortel in 7 min op middelhoog vuur.
6. Verdeel nu de groenten en schol over de borden. Serveer met een plakje citroen en klaar is je wortelpeterselie recept :-)!
Tip van Timo: weet je wat erg ook erg lekker is? Deze Andijviesalade met spek en ei
Voedingswaarden
Portiegrootte: 1/4
Calorieën: 380
Koolhydraten: 14 g
Eiwitten: 28 g
Vetten: 14 g