Yoghurt cake zonder suiker recept: Lekker en snel!
Laatste update: 19 februari, 2020 | 6 reacties
Heb je al eens een yoghurt cake zonder suiker geprobeerd? Deze is onwijs lekker van smaak en ook nog eens makkelijk om te maken! Voor dit recept gebruik je onder andere ook appels. De rozijnen heb ik eruit gelaten aangezien het ook wel eens lekker is om geen rozijnen in je taart tegen te komen. Hieronder lees je het recept!
Ingrediënten
- 2 appels
- 1 banaan
- 2 eieren
- 250 ml volle yoghurt
- 4 el honing
- 2 tl bakpoeder
- 100 g havermout
- 100 g bloem
- 125 g gemengde noten (ongezouten)
- 2 tl kaneel
TIP:
Wil je graag sneller afvallen en meer energie? Dit doe je eenvoudig met de volgende overheerlijke recepten! Aan de slag >>
Bereidingswijze
- De oven verwarm je alvast voor op 180 graden. De appel maak je schoon.
- Verwijder de schil van de appel en snijd de appel in stukjes.
- De banaan prak je plat en voeg hier de yoghurt, kaneel, bakpoeder, eieren, honing en snufje zout aan toe.
- Meng door elkaar en voeg nu de havermout, bloem, noten en appel toe. Meng nogmaals door elkaar.
- Pak de cakeblik erbij en vet deze in. Doe het beslag erin en zet het blik voor 45 minuten in de oven.
- Laat de cake in de oven afkoelen en genieten maar!
Voedingswaarden
Portiegrootte: 1/8
Calorieën: 150
Koolhydraten: 6 g
Eiwitten: 7 g
Vetten: 13 g
Tip van Timo:
Dit dessert kan ik je ook aanraden: Koolhydraatarme Dadeltaartjes
oh deze lijkt mij heerlijk
Lijkt mij ook heerlijk ,maar ik drink al een poos alleen geiten yoghurt mag t ook daarmee en hoeveel ?
Kan je de bloem in dit recept vervangen door amandelmeel of havermeel?
En hoe zit het dan met de verhoudingen KH-eiwit-vet-vezels?
Kun je ipv bloem ook amandelmeel gebruiken?
Honing is ook suiker. Suiker vervanger maar dit is dus geen cake zonder suikers.