zalm uit de oven

Malse zalm uit de oven

Laatste update: 7 december, 2021 | Geen reacties

Zalm is een geweldige bron van eiwitten om te eten. Het is namelijk zowel lekker als dat het ontzettend gezond is! Zalm bevat namelijk heel veel omega vetzuren die goed zijn voor je hersenen en lichaam, waardoor je je lichaam en immuunsysteem goed ondersteund. Bij dit recept voor zalm uit de oven, maak je de zalm op een makkelijke en lekkere manier klaar, waardoor je er gegarandeerd van zal genieten. Het is lekker om te delen met vrienden, of om alleen te eten. Geniet ervan!

  • Bijgerecht
  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Aantal porties: 4
  • Koolhydraten per portie: 3 gram

TIP van Timo:
Effectief en snel afvallen? Meld je dan direct aan voor deze heerlijke weekmenu’s! > Direct ontvangen

Ingrediënten van de zalm uit de oven

  • 4 stuks zalmfilet (ongeveer 650 tot 700 gram in totaal)
  • 4 plakken citroen
  • 2 el citroensap
  • 2 el verse peterselie
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 1/2 el dijon mosterd
  • 2 el olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Allereerst verwarm je de oven voor op 220 graden Celsius waarna je een vel bakpapier op de bakplaat legt. Verdeel hierop de 4 stukken zalmfilet.
  2. Meng de olijfolie, peterselie, citroensap, knoflook, mosterd en wat peper en zout in een kommetje en schenk deze over de zalm heen.
  3. Vervolgens leg je een plakje citroen op elk stukje zalm.
  4. Bak de zalm daarna zo’n 12 tot 15 minuten in de oven tot deze lekker mals is en makkelijk uit elkaar gehaald kan worden met een vork. Serveer het met een frisse salade. Geniet van de zalm uit de oven!

De voedingswaarden

Aantal porties: 4
Calorieën per portie: 314
Koolhydraten: 3 gram
Vetten: 18 gram
Eiwitten: 34 gram

Veelgestelde vragen

  • Ik lust geen zalm, mag ik een andere vis gebruiken? Je kan zeker een andere vissoort gebruiken, maar houd er wel rekening mee dat de meeste vissoorten verschillen van kooktijd en structuur.
  • Ik heb geen oven, wat nu? Je kan de vis ook in een pan bakken. Ik raad je dan aan om de vis vooraf te marineren en in aluminiumfolie te verpakken. Zo voorkom je dat de marinade de vis kookt, in plaats van bakt.
  • Wat zijn lekkere bijgerechten bij dit recept? Ik ben zelf dol op broccoli of asperges bij de zalm, maar je kan ook kiezen voor een heerlijke lichte salade!

Tips voor het maken van de zalm uit de oven

TIP 1: Knapperige zalm
Houd je juist van een beetje een knapperige zalm? Gebruik dan een airfryer in plaats van de oven. Je hebt hierbij een kortere baktijd, van slechts 7 minuten in plaats van 15, en de huid van de zalm wordt lekker knapperig.

TIP 2: Probeer andere kruiden
Wist je dat dille ook echt ontzettend goed bij zalm past? Voeg dit kruid eens toe in plaats van peterselie en serveer een beetje kruidenboter bij je zalm, dat is echt een ontzettend lekkere smaaksensatie!

TIP 3: Kies verse zalm
Verse vis is altijd lekkerder dan andere vis. De beste zalm haal je daarom op de markt. Vaak zijn ze nog erg vers en dat proef je. De zalm in de supermarkt kan wel lekker zijn, maar daar is de kans groter dat de smaak een beetje afwijkt.

Trek in een ander visgerecht? Probeer deze eens! Salade met ansjovis en knoflook

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 7 december, 2021

Auteur

Rozemarijn

Categorie

Bijgerecht Recepten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


© 2016 - 2022 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies