Heerlijke zandkoekjes zonder ei
Laatste update: 28 februari, 2021 | Geen reacties
Iedereen heeft ze wel eens gegeten: zandkoekjes. Als kind was ik er dol op. En nu als volwassene geniet ik er nog steeds af en toe van. Wanneer je veganistisch bent of geen ei mag eten, kan het echter lastig zijn om zandkoekjes te maken. Daarom heb ik een zandkoekjes zonder ei recept voor je bedacht. Eet smakelijk!
- Gebak en taarten
- Bereidingstijd: 20 minuten
- Aantal porties: 10
- Koolhydraten per portie: 6,1 gram
TIP van Timo:
Ben je ook klaar met lastige diëten? Probeer dit menu gratis uit >>
Ingrediënten
- 110 gram amandelmeel
- 3 el kokossuiker
- 1/2 tl bakpoeder
- Zout naar smaak
- 2 el water
Bereidingswijze
- Allereerst verwarm je de oven voor op 175 graden waarna je een vel bakpapier op een bakplaat legt.
- Vervolgens meng je eerst alle droge ingrediënten samen waarna je het water toevoegt en goed kneed tot er een stevig deeg ontstaat.
- Schep met een eetlepel een beetje deeg op het bakpapier en herhaal dit totdat al het deeg op is. Je kan eventueel nog leuke vormpjes kneden of snijden.
- Bak de koekjes zo’n 13 tot 16 minuten tot ze goudbruin zijn.
- Ten slotte laat je ze afkoelen voordat je ze eet. Geniet van de zandkoekjes zonder ei!
De voedingswaarden
Aantal porties: 10
Calorieën per portie: 78
Koolhydraten: 6,1 gram
Vetten: 5,6 gram
Eiwitten: 2,4 gram
Trek in nog meer lekkere gebakjes? Probeer deze eens!